21 mart. 2017

Ce este dependenta? Sa o intelegem mai bine

Ce este dependenta? In literatura de specialitate in loc de dependenta se foloseste mai mult termenul de „adictie”.

Adictia este un cuvant preluat din limba engleza (addiction) si inseamna dependenta de ceva anume, care poate fi alcool, tigari, calculator, TV, iar lista poate continua; mai nou, se vorbeste chiar despre dependenta de social media.

Adictia provoaca placere pe moment, insa atunci cand este utilizata in mod continuu, devine compulsiva si interfereaza cu functionarea sociala si profesionala a individului, afectand chiar starea de sanatate a acestuia.

Obiectivele acestei prezentari sunt sa aflati care sunt caracteristicile dependentei si care sunt semnele de avertizare, sa evaluati adictia pentru a vedea daca sunteti sau nu dependent de una din substante, sa clarificati unele idei gresite si sa aflati care ar putea fi cauzele acesteia.

Tratamentul persoanelor care fac abuz de anumite substante este dificil, insa nu imposibil. Pe langa tratamentul de specialitate, fiecare isi poate dezvolta modalitati prin care sa lupte impotriva dependentei.

Trebuie sa te gandesti intotdeauna ca viata ta este mai importanta. Cand este cel mai bun moment pentru a te opri? Chiar ACUM!

Incearca un mod inovativ de a-ti trata adictia: terapia prin expunere la realitatea virtuala.

sursa foto: freepik.com

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *