TERAPIA DE CUPLU INTENSIVA SALVEAZA CASNICII

Relatiile de cuplu pot fi cartografiate, diagnosticate, tratate, imbunatatite, vindecate. Exista solutii. Din fericire rapide si – nu, nu e nevoie de ani de terapie.

In centrul nostru oferim atat sedinte saptamanale de terapie de cuplu cat si terapie de cuplu intensiva sub forma unui maraton, timp de 4-5 zile consecutive, cate 4-5 ore pe zi.

Prin utilizarea Gottman Method®, ID Therapy ofera terapii de cuplu pentru:

  • A intari respectul, a creste afectiunea si nevoia de apropiere
  • A rezolva conflicte punctuale atunci cand ele erup sau a aborda intr-o alta maniera conflictele perpetue care ii duc in blocaj
  • A genera o mai buna intelegere a nevoilor celuilalt, a-i accesa perspectiva
  • A tine sub control tonul discutiilor
  • A creste probabilitatea de reconciliere in cazul cuplurilor in prag de divort
  • A construi sanatos si functional “casnicia numarul 2” cu acelasi partener dupa o despartire, daca acest lucru este dorit de ambii parteneri

Nadia Gorduza – medic, psihoterapeut si business coach

Una din cercetarile facute pe 700 de cupluri timp de 10 ani de catre renumitul Dr John Gottman, a aratat ca in termen de interactiuni pozitive- negative exista un raport de 5:1.

Astfel, cuplurile care reusesc sa functioneze armonios si sa aiba o casnicie de succes sunt mai aproape de acest raport de 5 emotii pozitive la 1 emotie negativa.

Pe cand la cele care sunt in prag de divort acest raport este de 1:0.8. Acesta este, de altfel, si unul din predictorii importanti pentru o relatie fericita sau divort.

Relatiile de cuplu au viata si starea lor de sanatate, vizibile. Prin simpla observare a unei interactiuni in cadrul terapiei de cuplu se poate da o predictie cu un grad foarte mare de acuratete daca respectivul cuplu va rezista sau nu in urmatorii 5 ani si care sunt pasii imediati de urmat pentru a-si repara relatia si a o intari in acelasi timp.

Ceea ce se livreaza este o evaluare obiectiva, in scris, a relatiei de cuplu, in urma unei baterii de teste pe care o parcurg ambii parteneri.

La sfarsitul unei astfel de evaluari, ceea ce se obtine este o radiografie precisa a stadiului relatiei dar si un plan terapeutic specific.

Dr. John Gottman a revolutionat studiul relatiei de cuplu, dupa 40 de ani dedicati observarii directe si cercetarii de laborator. Mai bine de 3000 de cupluri au fost observate in interactiunea lor, in toate fazele si din toate fatetele relatiei, incluzand probleme de parenting.

Prin interventii ghidate si exercitii, el a dezvoltat o terapie de cuplu orientata pe rezultat masurabil, cu precizie stiintifica.

Terapia de cuplu prin Metoda Gottman® ajuta cuplurile in orice faza de viata sa treaca peste bariere, sa realizeze o conexiune emotionala mai buna, sa dobandeasca o intelegere superioara a nevoilor lor comune si sa-si potenteze intimitatea.