TERAPIA SCURTA STRATEGICA

Ce este Terapia Scurta Strategica? Exista terapii personale care dureaza ani si terapii care isi fac treaba in 5 sedinte. Mai exact:

Terapia Scurta Strategica

Terapia Scurta Strategica este o abordare terapeutica de termen scurt care il ajuta pe pacient sa genereze solutii mai degraba decat sa insiste pe analiza problemei.

Terapia Scurta Strategica este  un tip de psihoterapie exploratorie, adaptativa si versatila, interesata mai mult de factorii schimbarii pozitive care rezida in subiectul insusi, decat de cauza sau sursa care a generat problema.

Tehnicile inovatoare construite ad-hoc au rolul de a debloca pattern-urile negative.

Ori de cate ori apare o manifestare negativa, oamenii sunt atat de adanciti in problema incat nu mai pot vedea deloc laturile pozitive sau complementare.

De cele mai multe ori e nevoie de interventia exterioara a psihoterapeutului pentru a debloca persistenta negativa a problemei percepute pentru ca subiectul nu reuseste sa mai vada niciun fel de iesire.

Aceste protocoale (terapii scurte) de 5 pana la 10 sedinte s-au dovedit a fi extrem de eficiente intr-o serie de afectiuni precum:

Anxietate 

• Anorexie

• Bulimie

Atacuri de panica

Fobii sociale

Sindrom post-traumatic

Sindrom obsesiv-compulsiv

Disfunctie sexuala

Depresie