Video Video

Ce este Terapia de Cuplu prin Metoda Gottman?

Salveaza-ti relatia prin Terapia de Cuplu Metoda Gottman

Metoda in Terapia de Cuplu Gottman se refera la strategii prin care se intaresc sentimentele de prietenie si intimitate, se gasesc solutii pentru a gestiona conflictele si se construiesc proiecte de viata comune. Abordarea Gottman a devenit populara pentru ca este pragmatica, bazata pe cercetari stiintifice si focalizata pe latura pozitiva a relationarii.

Dr. John Gottman a devenit faimos printr-un studiu asupra cuplurilor de tineri casatoriti care a stat la baza algoritmului sau de predictie a divortului, cu o acuratete de 95%. 

De ce Terapia de Cuplu Gottman este cea mai eficienta si moderna terapie pentru cupluri?

Dr Gottman, cel ce poarta denumirea de „Einstein of Love” si echipa sa au revolutionat studiul relatiilor de cuplu in cadrul unei cercetari longitudinale care a durat peste 40 de ani la peste 4000 de cupluri, in toate etapele evolutiei lor. Au intervievat cupluri inainte de casatorie, cupluri proaspat intoarse din luna de miere, dupa ce au avut copii, cei care au ajuns sa divorteze sau cei care au devenit bunici, carora le-au masurat pattern-urile de interactiune si au determinat algoritmi specifici de interactiune intre acestia. Aceste date au fost folosite ulterior, de-a lungul timpului, in masurarea diferentei dintre cuplurile fericite si cele a caror relatie s-a terminat prin divort.

Cumpara Pachet Evaluare Gottman - Romana Cumpara Pachet Evaluare Gottman - Engleza

Dr. Nadia Gorduza, fondatorul ID Therapy Bespoke Treatment Center este singurul medic psihoterapeut din Romania specializat in Terapia de Cuplu prin metoda Gottman, reprezentant al Institutul Gottman din Seattle, SUA.

Gott,am Bringing Baby Home

Cui se adreseaza Terapia de Cuplu Gottman?

Terapia de Cuplu Gottman are rezultate extraordinare in cazul:

01. Cuplurilor care doresc si nu pot sa depaseasca momentele de cumpana in relatia lor.

02. Cuplurilor care au trecut printr-un eveniment traumatic si vor sa isi refaca casnicia cu acelasi partener.

03. Cuplurilor care nu stiu cum sa isi gestioneze conflictele si ajung in blocaj.

04. Oricarui cuplu care isi doreste o casnicie armonioasa pe termen lung, bazata pe respect si incredere in celalalt.

Procesul de evaluare al relatiei prin Metoda Gottman

Cuplurile care doresc sa participe la o Terapie de Cuplu prin metoda Gottman trec printr-un proces de evaluare foarte amanuntita pentru a avea o imagine cat mai clara a relatiei de cuplu, cu punctele ei tari si cu problemele care au generat nevoia de terapie, dar si de o diagnosticare a eventualelor blocaje individuale.

Procesul de evaluare este alcatuit din 3 sesiuni care dureaza 5 ore. La acestea se adauga perioada necesara de interpretare si cuantificare a raspunsurilor la setul de intrebari pe care fiecare membru al cuplului il completeaza individual.

01.

Intelegerea relatiei de cuplu

In prima sedinta dam posibilitatea membrilor cuplului sa isi impartaseasca deschis motivele care ii aduc la terapie. Trecem impreuna prin istoria relatiei, analizam maniera generala prin care cuplul isi gestioneaza conflictele prin discutarea unei probleme care face subiectul unui dezacord de moment.

La sfarsitul sesiunii cuplul va primi (on-line) un set de intrebari care evalueaza diferite aspecte ale vietii individuale si de cuplu.

02.

Intelegerea fiecarui membru al cuplului

Aceasta este o oportunitate pentru terapeut de a cunoaste pe fiecare membru in parte. In al doilea rand, de a intelege premizele relationarii si felul in care experientele din trecutul fiecaruia influenteaza viata prezenta de cuplu.

A vorbi deschis despre sine sau despre celalalt atunci cand te afli doar in prezenta terapeutului, e un lucru relativ usor. In metoda Gottman insa, principiul de baza este ca terapeutul nu tine secrete fata de celalalt membru al cuplului.

03.

Planul terapeutic de cuplu

In a treia sesiune terapeutul impartaseste deschis datele pe care le-a aflat din primele doua sedinte si rezultatele obtinute la evaluarea la care membrii cuplului au raspuns. La acest nivel se stabiliesc obiectivele concrete ale terapiei si are loc conceperea unei strategii comune de imbunatatire a vietii de cuplu.

La sfarsitul celei de-a treia sesiuni cuplul primeste un “plan de tratament” si sesiunile concrete de terapie pot incepe.

Florin EnceanuFlorin Enceanu
13:11 18 Sep 22
Am inceput consilierea pentru frica de zbor, spunandu-i doamnei Gorduza ca eu nu cred in povestea acesta, de a-mi depasi aceasta temere printr-o terapie VR. Ca una-i zborul real si alta este o simulare.Cum s-a derulat totul mai departe?In primul rand mi-a castigat increderea inca din prima zi, datorita experientei si modului in care aborda totul. S-a simtit pe deplin pregatirea dansei ca medic si acreditarile obtinute in Italia si SUA.Mai apoi, dupa ce am terminat ultimul modul, am avut parte si de primul zbor, un zbor in care senzatiile experimentate au fost exact ca cele din simulare. Fara vreun atac de panica sau vreo problema notabila. Asta dupa ce in urma cu un an, doar trecand pe langa eroport si imaginandu-ma intr-un avion, ma facea sa ma simt teribil, gandindu-ma atunci ca nu voi zbura niciodata.Recomand cu toata increderea tuturor persoanelor care sufera de aerofobie.
Marius NiculaeMarius Niculae
14:46 26 Jul 22
Sunt foarte putini oameni care îți marchează viața! Pentru mine, Nadia, este unul dintre ei. După 8 ani in care vedeam lumea doar din pozele prietenilor din vacanța, am reușit!Am zburat pana in Tenerife, 6 ore, alături de familia mea, fără nicio problema. Dacă înainte îmi era teama doar când ma gândeam ca voi cumpara biletele de avion, acum nu mai am nicio problema.Faceți lucruri minunate și datorită tehnicilor învățate am reușit sa trec peste acest blocaj!Multumesc Nadia! 🙏🙏🙏
adrian marinadrian marin
06:15 25 Jul 22
Buna ziua! Desi am fost sceptic in ceea ce priveste VR-ul pentru ca am considerat ca nu va putea simula zborul, am fost placut surprins sa aflu, chiar din primele sedinte, ca te plaseaza exact unde trebuie: in avion.😁Experienta este uimitoare! Fiecare element din VR iti pune in miscare mecanismul de aparare al corpului, care, pe parcursul sedintelor, te obisnuieste cu ceea ce va insemna zborul cu avionul. Si nu un zbor agitat, ci chiar unul linistit si plin de bucurii ca reusesti sa depasesti momentele pe care le-am crezut tensionate.D-na Gorduza Nadia: jos palaria! Un om cu o rabdare fara margini si o pregatire deosebita. A stiut in fiecare etapa ce "butoane" sa apese ca sa ma determine sa prind incredere ca totul va fi bine pe timpul zborului. Si asa a fost.Recomand cu caldura programul!Felicitari si va multumesc doamna!Dragilor, aveti incredere ca puteti sa zburati linistiti dupa acest program!
teodor tucateodor tuca
15:09 04 Oct 21
Multumesc doamnei doctor Nadia Gorduza pentru sedintele de terapie aplicata, foarte eficiente si cu rezultate deosebite in timp scurt.Exercitatiile invatate in timpul sedintelor cu dansa au fost de un real ajutor pentru mine si m-au invatat sa gestionez mult mai bine situatiile dificile si pe cele din afara zonei de confort.
George IvanGeorge Ivan
08:17 03 Aug 18
Terapie împotriva fricii de zbor cu succes. Pe lângă metodele de lucru specifice aș menționa și atmosfera liniștitoare care, cumva, te pregătesc pentru sesiunea de terapie cu realitate virtuală. Recomand cu căldură terapia cu doamna Nadia Gorduza.
js_loader

Intra in Programul Gottman si salveaza-ti casnicia

Test de Cuplu Gottman

Cat de bine iti cunosti partenerul?Mai multe detalii »

Terapia de Cuplu Saptamanala

Participa la sedintele saptamanale de terapie.Mai multe detalii »

Terapia de Cuplu Maraton

Terapie de cuplu intensiva timp de 4-5 zile consecutive.Mai multe detalii »

Minutul
cuplului

Citeste newsletter-ul saptamanal dedicat cuplului.Aboneaza-te acum »