Video Video

Servicii Terapie prin Realitate Virtuală

Servicii de Terapie prin Realitate Virtuală în București și Online

Terapia prin realitate virtuală asigură vindecare și ameliorare pentru cele mai diferite boli, prin intermediul tehnologiilor inovative bazate pe virtual reality.

Virtual Reality Therapy (VRT) se folosește de aplicații și programe de imersiune vizuală cu ajutorul mediilor create artificial pentru a oferi pacientului un mediu sigur și confortabil în care să simuleze și să retrăiască diferite experiențe pentru a-și putea trata anumite afecțiuni.

În Romania, clinica ID Therapy este singura clinică reprezentantă a Institutului Virtually Better, Inc®, UȘA, care pune la dispoziția pacienților sisteme de terapii virtuale pentru:

 • Aviofobia
 • Glossofobia
 • Astrafobia
 • Cinofobia
 • Acrofobia
 • Arahnofobia
 • Gefirofobia
 • Brontofobia
 • Aichmofobia
 • Nictofobia
 • Sependența de alcool și tutun
 • Tehnici de relaxare management anxietate

Ce este terapia prin realitate virtuală și cum te ajută?

Terapia prin realitate virtuală (VR) constă în aplicarea tehnologiilor de simulare virtuală pentru scopuri terapeutice, facilitând imersiunea pacienților în medii și scenarii virtuale controlate. Această abordare permite confruntarea și gestionarea eficientă a diferitelor provocări psihologice într-un cadru sigur, eliminând pericolele legate de expunerea în situații reale.

Ce presupune mai exact terapia prin realitate virtuală?

Fiecare pacient beneficiază de o abordare personalizată și exclusivă.

Terapia prin realitate virtuală presupune 3 etape – Evaluare & Diagnosticare, Management al Anxietății și Terapia de Expunere la Realitatea Virtuală.

Tratamentul durează în medie 10-12 ședințe, cu sesiuni de expunere de aproximativ 40-50 de minute, efectuate în prezența psihoterapeutului.

Persoana care trece printr-o terapie virtuală își întâlnește obiectul fricii sau al poftei într-o lume virtuală. Această lume virtuală simulează realist situația generatoare de fobie sau adicție.

Pacientul utilizează ochelari de proiecție și căști pentru experiențele vizuale, auditive, olfactive și chiar kinestezice prin care trece în timpul simulării situației respective.

01. Evaluare si Diagnosticare

În prima ședință facem o introducere generală în program și dăm posibilitatea pacienților să își împărtășească deschis motivele care îi aduc la terapie. Identificăm împreună factorii declanșatori ai fricii sau ai dependentei.

02. Managementul Anxietății

În ședințele 2 și 3 pacientul este pregătit să intre în ședințele de terapie virtuală. În această etapă participă într-un program de management al anxietății în care este învățat tehnici de relaxare și restructurare cognitivă.

03. Ședințele de Terapie Virtuală

În aceasta etapă pacientul începe ședințele de terapie virtuală care pot să dureze între 8 și 10 ședințe. În funcție de specificul bolii, pacientul este expus gradual, într-o manieră terapeutică la stimulul care îi declanseza frică sau dependența.

Testimoniale & Reviews pentru ID Therapy

Corina Stanescu
Corina Stanescu
Intalnirea cu Nadia si cu metoda Gottman a fost una providentiala pentru mine. Am descoperit exact cand aveam nevoie mai mult un profesionist desavarsit care foloseste tehnici si metode on point si cu care iti vine in mod natural sa vorbesti si sa te deschizi. Am optat pentru metoda maraton de terapie de cuplu care ne-a dat fix reset-ul de care aveam nevoie si, care, impreuna cu sedintele periodice ulterioare, ne-au asigurat igiena emotionala pe care cred ca orice cuplu ar trebui sa si-o asigure. O recomand cu caldura pe Nadia pentru orice cuplu care trece prin probleme datorita abordarii ei moderne, "no bullshit" si la obiect, care te ajuta sa descoperi si sa inveti sa repari separat cat si impreuna ceea ce doare.
Mohamed Buchi
Mohamed Buchi
Am avut o mare onoare și o mare placere să o cunosc pe D-na doctor Gorduza Nadia, este o doamnă specială și minunată... Mult succes în continuare 🙏
Dana Maria Misura
Dana Maria Misura
Am reușit după 10 ședințe de terapie VR, asistate de doamna doctor Nadia Gorduza sa mi inving teama de a zbura cu avionul. Recomand cu încredere serviciile clinicii
Raluca Icăl
Raluca Icăl
O recomand pe Dna Nadia Gorduza pentru profesionalism, inteligenta sclipitoare, utilizarea unor metode terapeutice bazate pe 40 de ani de cercetare științifică, atmosfera relaxanta, focusarea pe soluții, experiența si expertiza atât in psihoterapie cât si in domenii ca medicina, finanțe, management si probabil mai sunt si altele.
Daniela Timoficiuc
Daniela Timoficiuc
Sănătatea mintală ar trebui sa ne preocupe cel puțin la fel de mult ca sănătatea organelor. Eu am ajuns la Nadia Gorduza să tratez aviafobia dar realitatea e ca în 10 ședințe am stabilizat multe aspecte emoționale cu care trăiesc zi de zi. Pe langă faptul că am zburat singură intr-o zi cu furtună fără niciun simptom de panica - ba mai mult, am simțit placere să plutesc pe nori - port la mine tot restul vieții un set de instrumente pe care le folosesc cu fiecare ocazie. Scala anxietății, exercițiile de respirație, STOP-ul și faptul că am înțeles rațional cum funcționeaza (auto)controlul emoțiilor mi-au îmbunătățit viața, mă apropie mai mult de ceea ce inseamna să trăiesc fericită. Procesul in sine a fost WOW....a fost plăcut, ușor...e o bucurie să mergi la ședințe și să o întâlnesti pe doamna Nadia Gorduza. Celor care încă cred că este scumpă psihoterapia le spun atât: dacă ar fi bolnavi de inimă ar cheltui bani sa-și monteze un stent?, dacă se strică centrala termică cumpără alta în loc?...și multe alte cheltuieli pe care le facem ca *sa fim fericiți*. Aveți grijă de sănătatea mintală/emoțională - devine cea mai fragila/importantă resursă a omului modern.
Ion Ion
Ion Ion
Buna ziua , si eu am citit recenzii inainte sa merg la doamna dr si am fost sceptic , nestiind daca vr ul o sa functioneze in cazul meu dar sedintele de terapie au fost foarte utile . Am zburat singur , lucru care mi se parea imposibil si am reusit in mare masura sa mi controlez emotiile prin tehnicile invatate . Deja am planificat a doua vacanta in care voi merge cu avionul . Multumesc
Roxana Totir
Roxana Totir
Am început terapia pentru frica de zbor nefiind complet convinsa ca simularea in VR o sa ajute foarte mult si in realitate, dar spre surprinderea mea chiar a functionat. La inceput a fost greu si imediat cum am aflat ca la finalul sedintelor trebuie sa fac un zbor singura nu am crezut ca o sa reusesc niciodata. In schimb am fost surprinsa ca exprienta nu a fost atat de rea precum ma asteptam, ba chiar am reusit sa fiu relaxata, asa cum eram si in VR. Ii multumesc mult Nadiei pentru modul de lucru si increderea pe care mi-a indus-o.

Echipa de specialiști ID Therapy

Nadia Gorduza

Anxietate, Atacuri de panica, Depresie, Fobii, Frica de a vorbi in public, Frica de avion, Insomnie, Probleme de cuplu, Stres, Trauma Psihologica
Medic Psihoterapeut & Fondator ID THERAPY
probleme de cuplu, fobii, anxietate, atacuri de panica
Mai multe detalii

Raina Saguna

Anxietate, Atacuri de panica, Dependenta de alcool, Dependenta de fumat, Dependente, Depresie, Insomnie, Stres, Tulburari comportament alimentar, Tulburari de personalitate
Psihoterapeut Integrativ, Psiholog clinician
adictii, anxietate, trauma, depresie, insomnie, stres, tulburari de personalitate
Mai multe detalii

Certificări & Afilieri ale clinicii ID Therapy

Certificare Gottman
Membru din Gottman Referral Network
Educator Gottman Seven Principles
Educator Gottman - Bringing Baby Home Program

Cât costă serviciile de terapie prin realitate virtuală la clinica ID Therapy?

Prețurile pentru serviciile de terapie prin realitate virtuală oferite de clinica ID Therapy încep de la 595 lei (120 euro).

Locația clinicii ID Therapy

Date de contact pentru ID Therapy

Contactează-ne:
Telefon: +4 0751 202 272
Email: office@idtherapy.ro
Adresa:
Strada Naum Ramniceanu, nr. 23, ap. 1,
Sector 1, Bucuresti, Romania
Orar:
Luni – Vineri
10 am – 8 pm

Descoperă articole utile despre terapia prin realitate virtuală

Citește articole de Blog despre terapia prin realitate virtuală, și află informații utile despre tehnologia VR.

Citește Articole Realitate Virtuală
Servicii de realitate virtuala ID Therapy