Video Video

Servicii Terapie prin Realitate Virtuală

Servicii de Terapie prin Realitate Virtuală în București și Online

Terapia prin Realitate Virtuala asigura vindecare si ameliorare pentru cele mai diferite boli, prin intermediul tehnologiilor inovative bazate pe virtual reality.

Virtual Reality Therapy (VRT) se foloseste de aplicatii si programe de imersiune vizuala cu ajutorul mediilor create artificial pentru a oferi pacientului un mediu sigur si confortabil in care sa simuleze si sa retraiasca diferite experiente pentru a-si putea trata anumite afectiuni.

In Romania ID Therapy Bespoke Treatment Center este singura clinica, reprezentanta Institutului Virtually Better, Inc®, USA, care pune la dispozitia pacientilor sisteme de terapii virtuale pentru fobiile specifice (aviofobia, glossofobia, astrafobia, cinofobia, acrofobia, arahnofobia, gefirofobia, brontofobia, aichmofobia, nictofobia), dependenta de alcool si tutun si tehnici de relaxare management anxietate.

Ce presupune Terapia prin Realitate Virtuala?

Fiecare pacient beneficiaza de o abordare personalizata si exclusiva.

Terapia prin Realitate Virtuala presupune 3 etape – Evaluare & Diagnosticare, Management al Anxietatii si Terapia de expunere la Realitatea Virtuala. Tratamentul dureaza in medie 10-12 sedinte cu sesiuni de expunere de aproximativ 40-50 de minute, efectuate in prezenta psihoterapeutului. Persoana care trece printr-o terapie virtuala isi intalneste obiectul fricii sau al poftei intr-o lume virtuala care simuleaza realist situatia generatoare de fobie sau adictie.

Pacientul utilizeaza ochelari de proiectie si casti pentru experientele vizuale, auditive, olfactive si chiar kinestezice prin care trece in timpul simularii situatiei respective.

01.

Evaluare si diagnosticare

In prima sedinta facem o introducere generala in program si dam posibilitatea pacientilor sa isi impartaseasca deschis motivele care ii aduc la terapie. Identificam impreuna factorii declansatori ai fricii sau ai dependentei.

02.

Managementul Anxietatii

In sedintele 2 si 3 pacientul este pregatit sa intre in sedintele de Terapie Virtuala. In aceasta etapa participa intr-un program de Management al Anxietatii in care este invatat tehnici de relaxare si restructurare cognitiva.

03.

Sedintele de Terapie Virtuala

In aceasta etapa pacientul incepe sedintele de Terapie Virtuala care pot sa dureze intre 8 si 10 sedinte. In functie de specificul bolii, pacientul este expus gradual, intr-o maniera terapeutica la stimulul care ii declanseza frica sau dependenta.

Florin EnceanuFlorin Enceanu
13:11 18 Sep 22
Am inceput consilierea pentru frica de zbor, spunandu-i doamnei Gorduza ca eu nu cred in povestea acesta, de a-mi depasi aceasta temere printr-o terapie VR. Ca una-i zborul real si alta este o simulare.Cum s-a derulat totul mai departe?In primul rand mi-a castigat increderea inca din prima zi, datorita experientei si modului in care aborda totul. S-a simtit pe deplin pregatirea dansei ca medic si acreditarile obtinute in Italia si SUA.Mai apoi, dupa ce am terminat ultimul modul, am avut parte si de primul zbor, un zbor in care senzatiile experimentate au fost exact ca cele din simulare. Fara vreun atac de panica sau vreo problema notabila. Asta dupa ce in urma cu un an, doar trecand pe langa eroport si imaginandu-ma intr-un avion, ma facea sa ma simt teribil, gandindu-ma atunci ca nu voi zbura niciodata.Recomand cu toata increderea tuturor persoanelor care sufera de aerofobie.
Marius NiculaeMarius Niculae
14:46 26 Jul 22
Sunt foarte putini oameni care îți marchează viața! Pentru mine, Nadia, este unul dintre ei. După 8 ani in care vedeam lumea doar din pozele prietenilor din vacanța, am reușit!Am zburat pana in Tenerife, 6 ore, alături de familia mea, fără nicio problema. Dacă înainte îmi era teama doar când ma gândeam ca voi cumpara biletele de avion, acum nu mai am nicio problema.Faceți lucruri minunate și datorită tehnicilor învățate am reușit sa trec peste acest blocaj!Multumesc Nadia! 🙏🙏🙏
adrian marinadrian marin
06:15 25 Jul 22
Buna ziua! Desi am fost sceptic in ceea ce priveste VR-ul pentru ca am considerat ca nu va putea simula zborul, am fost placut surprins sa aflu, chiar din primele sedinte, ca te plaseaza exact unde trebuie: in avion.😁Experienta este uimitoare! Fiecare element din VR iti pune in miscare mecanismul de aparare al corpului, care, pe parcursul sedintelor, te obisnuieste cu ceea ce va insemna zborul cu avionul. Si nu un zbor agitat, ci chiar unul linistit si plin de bucurii ca reusesti sa depasesti momentele pe care le-am crezut tensionate.D-na Gorduza Nadia: jos palaria! Un om cu o rabdare fara margini si o pregatire deosebita. A stiut in fiecare etapa ce "butoane" sa apese ca sa ma determine sa prind incredere ca totul va fi bine pe timpul zborului. Si asa a fost.Recomand cu caldura programul!Felicitari si va multumesc doamna!Dragilor, aveti incredere ca puteti sa zburati linistiti dupa acest program!
teodor tucateodor tuca
15:09 04 Oct 21
Multumesc doamnei doctor Nadia Gorduza pentru sedintele de terapie aplicata, foarte eficiente si cu rezultate deosebite in timp scurt.Exercitatiile invatate in timpul sedintelor cu dansa au fost de un real ajutor pentru mine si m-au invatat sa gestionez mult mai bine situatiile dificile si pe cele din afara zonei de confort.
George IvanGeorge Ivan
08:17 03 Aug 18
Terapie împotriva fricii de zbor cu succes. Pe lângă metodele de lucru specifice aș menționa și atmosfera liniștitoare care, cumva, te pregătesc pentru sesiunea de terapie cu realitate virtuală. Recomand cu căldură terapia cu doamna Nadia Gorduza.
js_loader

Adreseaza-te unui Specialist in Realitate Virtuala

Nadia Gorduza

Anxietate, Atacuri de panica, Depresie, Fobii, Frica de avion, Frica de a vorbi in public, Insomnie, Probleme de cuplu, Stres, Trauma Psihologica
Medic Psihoterapeut & Fondator ID THERAPY
probleme de cuplu, fobii, anxietate, atacuri de panica
Mai multe detalii

Raina Saguna

Anxietate, Atacuri de panica, Dependente, Dependenta de alcool, Dependenta de fumat, Depresie, Insomnie, Stres, Tulburari comportament alimentar, Tulburari de personalitate
Psihoterapeut Integrativ, Psiholog clinician
adictii, anxietate, trauma, depresie, insomnie, stres, tulburari de personalitate
Mai multe detalii