Terapiile virtuale – un mijloc sigur, rapid si eficient pentru tratamentul diferitelor boli
Terapia prin Realitate Virtuala asigura vindecare si ameliorare pentru cele mai diferite boli, prin intermediul tehnologiilor inovative bazate pe virtual reality.
Virtual Reality Therapy (VRT) se foloseste de aplicatii si programe de imersiune vizuala cu ajutorul mediilor create artificial pentru a oferi pacientului un mediu sigur si confortabil in care sa simuleze si sa retraiasca diferite experiente pentru a-si putea trata anumite afectiuni.
In Romania ID Therapy Bespoke Treatment Center este singura clinica, reprezentanta Institutului Virtually Better, Inc®, USA, care pune la dispozitia pacientilor sisteme de terapii virtuale pentru fobiile specifice (aviofobia, glossofobia, astrafobia, cinofobia, acrofobia, arahnofobia, gefirofobia, brontofobia, aichmofobia, nictofobia), dependenta de alcool si tutun si tehnici de relaxare management anxietate.
Cui se adreseaza Terapia prin Realitate Virtuala?
Terapia prin realitate virtuala s-a dovedit extrem de eficienta in cazul:
Cui se adreseaza Terapia prin Realitate Virtuala?
Terapia prin realitate virtuala s-a dovedit extrem de eficienta in cazul:
Ce presupune Terapia prin Realitate Virtuala?
Fiecare pacient beneficiaza de o abordare personalizata si exclusiva.
Terapia prin Realitate Virtuala presupune 3 etape – Evaluare & Diagnosticare, Management al Anxietatii si Terapia de expunere la Realitatea Virtuala. Tratamentul dureaza in medie 10-12 sedinte cu sesiuni de expunere de aproximativ 40-50 de minute, efectuate in prezenta psihoterapeutului. Persoana care trece printr-o terapie virtuala isi intalneste obiectul fricii sau al poftei intr-o lume virtuala care simuleaza realist situatia generatoare de fobie sau adictie.
Pacientul utilizeaza ochelari de proiectie si casti pentru experientele vizuale, auditive, olfactive si chiar kinestezice prin care trece in timpul simularii situatiei respective.
01.
Evaluare si diagnosticare
In prima sedinta facem o introducere generala in program si dam posibilitatea pacientilor sa isi impartaseasca deschis motivele care ii aduc la terapie. Identificam impreuna factorii declansatori ai fricii sau ai dependentei.
02.
Managementul Anxietatii
In sedintele 2 si 3 pacientul este pregatit sa intre in sedintele de Terapie Virtuala. In aceasta etapa participa intr-un program de Management al Anxietatii in care este invatat tehnici de relaxare si restructurare cognitiva.
03.
Sedintele de Terapie Virtuala
In aceasta etapa pacientul incepe sedintele de Terapie Virtuala care pot sa dureze intre 8 si 10 sedinte. In functie de specificul bolii, pacientul este expus gradual, intr-o maniera terapeutica la stimulul care ii declanseza frica sau dependenta.

Adreseaza-te unui Specialist in Realitate Virtuala

Nadia Gorduza
Anxietate, Atacuri de panica, Depresie, Fobii, Frica de avion, Frica de a vorbi in public, Insomnie, Probleme de cuplu, Stres, Trauma Psihologica
