Video Video

Invinge frica de a vorbi in public prin realitate virtuala

Cum putem invinge frica de a vorbi in public?

Terapia prin Realitate Virtuala te ajuta sa tratezi aceasta fobie

Una dintre abordarile din ce in ce mai uzitata si cu rezultate foarte bune este Terapia de expunere la Realitatea Virtuala (VRT) care simuleaza realist situatia cauzatoare de frica, intr-un mediu sigur pentru pacient.
Se utilizeaza ochelari de proiectie si casti pentru stimulii vizuali si auditivi, iar psihoterapeutul il ajuta si il asista pe pacient pe tot parcursul acestei experiente.
Persoana este expusa gradual in fata unui public de la cateva persoane pana la o sala plina, de la o audienta care il asculta si il felicita pana la o audienta care pune intrebari ce il scot din zona de confort.

Ce presupune Terapia prin Realitate Virtuala?

Terapia prin realitate virtuala este o terapie utilizata foarte des pentru a trata frica de a vorbi in public.

Inainte de a invata tehnici de public speaking cei care sufera de aceasta fobie sunt invatati cum sa gestioneze aceasta frica si sa o trateze. De asemenea expunerea la realitate virtuala este de folos si in imbunatatirea abilitatilor celor care doresc sa fie vorbitori sau traineri de profesie.

In cadrul unei terapii prin realitate virtuala, pacientul care sufera de frica de a vorbi in public intalneste obiectul fricii intr-o lume virtuala care simuleaza realist situatia generatoare de fobie, fiind ghidat in permanenta de psihoterapeut. Reactiile si progresele sale sunt astfel monitorizate si evaluate pe tot parcursul sedintei.
Pacientul utilizeaza ochelari de proiectie si casti pentru experientele vizuale, auditive si chiar kinestezice prin care trece in timpul simularii situatiei respective.

Astfel pacientul se simte in siguranta, iar expunerea treptata la stimul il “obisnuieste” si ii construieste treptat „imunitatea” la aceasta fobie.

In timpul unei astfel de sedinte, in care se foloseste mediul virtual, pacientul este expus în fata publicului cu care interactioneaza prin intrebari,  si este ajutat si asistat de psihoterapeut prin intrebari si tehnici specifice, menite sa-l ajute sa-și invinga treptat fobia.

Sedintele de terapie virtuala pentru frica de a vorbi in public dureaza 45 minute si in functie de nivelul anxietatii pot fi intre 8 si 10 sedinte.

Sedinta 1– Evaluarea fricii de a vorbi in public
Sedinta 2– Evaluarea unui discurs filmat live
Sedinta 3 -Tehnici de management anxietate
Sedinta 4-10 – Expunerea graduala la public in realitate virtuala

Adreseaza-te unui Specialist in Realitate Virtuala

Nadia Gorduza

Anxietate, Atacuri de panica, Depresie, Fobii, Frica de a vorbi in public, Frica de avion, Insomnie, Probleme de cuplu, Stres, Trauma Psihologica
Medic Psihoterapeut & Fondator ID THERAPY
probleme de cuplu, fobii, anxietate, atacuri de panica
Mai multe detalii

Nadia Gorduza este singurul psihoterapeut si trainer din Romania specializat in Terapie prin Realitate Virtuala pentru Fobii si Adictii.
Dr. Nadia Gorduza reprezinta in Romania Virtually Better Inc. USA.

VBIlogo-01
Evaluare rapida

Suferi de glosofobie?

Test Frica de a vorbi in public

Mai multe detalii

Evaluare rapida

Depresie Anxietate Stres

Testul DASS 21

Mai multe detalii

Tehnici de relaxare

Elibereaza-te de Stres si Anxietate

Exercitii de respiratie

Mai multe detalii

Programeaza-te si scapa de frica de a vorbi in public

Telefon: +40 751 202 272

Adresa: Strada Strada Naum Ramniceanu, nr. 23, ap. 1,
Sector 1, Bucuresti, Romania