Video Video

Consultatii psihiatrie

ID Therapy Bespoke Treatment Center este primul centru din România care oferă soluții terapeutice personalizate calate pe nevoi unice individuale, de Psihoterapie, Terapie de Cuplu Gottman, Terapii Virtuale pentru Fobii și Adicții, Psihiatrie, Pshihoterapie Individuala (Cognitiv Comportamentala, Scurta Strategica, Scurta Colaborativa, Integrativa), Terapii Online si Servicii Corporate de Consultanță Psihologică, respectiv Corporate Profiling și CEO Coaching.

Programeaza-te acum

Cand ne adresam medicului psihiatru?

Combinatia intre psihoterapie si terapie medicamentoasa este uneori solutia ideala in abordarea unor afectiuni precum depresia, anxietatea, stresul.

Depresia, Anxietatea si Stresul sunt cele mai uzitate cuvinte in ultimii 20 de ani si au inceput sa devina din ce in ce mai des intalnite, in special la persoanele al caror stil de viata este deteriorat din cauza jobului, a problemelor de familie, de cuplu sau a altor traume sau comorbiditati asociate.

Conform ultimelor date furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii*:

  • In acest moment depresia este principala cauza de dizabilitate la nivel mondial.
  • Femeile sunt mai afectate de depresie decat barbatii.
  • Depresia poate duce la sinucidere.
  • In prezent, boala afecteaza aproximativ 265 milioane de oameni pe glob.

Asadar, interventia multidisciplinara in unele cazuri devine iminenta.

* World Health Organization, 30 January 2020
https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/depression

Cine apeleaza la medicul psihiatru si cand?

Consultarea unui medic psihiatru se face de obicei la recomandarea psihoterapeutului, si tratamentul medicamentos vine de obicei in completarea sedintelor de psihoterapie.

01. Persoanele care constata o scadere a functiilor psihice precum atentia, memoria, capacitatea de judecare, dereglarea somnului si incapacitatea de a desfasura activitatile zilnice.

02. Persoanele care sufera de dispozitii afective, ganduri de inutilitate sau de sinucidere, teamă de obiecte sau fiinţe umane sau o nervozitate excesivă.

03. Cei care sufera de dependenta de alcool, tutun, sex, calculator sau jocuri de noroc si nu reusesc sa scape de aceste adictii.

Psihoterapia in combinatie cu terapia medicamentoasa, solutia ideala pentru succesul terapeutic

Fiecare pacient beneficiaza de o abordare personalizata si exclusiva.

01.

Evaluare si diagnosticare

In prima etapa facem evaluare a starii generale si incercam sa cunoastem mai bine simptomele cu care va confruntati.

Identificam impreuna factorii declansatori ai afectiunii si stabilim impreuna un plan terapeutic.

02.

Tratament medicamentos

In urma consultatiei cu medicul psihiatru este posibil sa primiti o reteta pentru tratament medicamentos, care sa vina in completarea sedintelor de psihoterapie individuale.

03.

Protocol multidisciplinar

In aceasta etapa pacientul intra intr-un protocol multidisciplinar ce presupune pe langa psihoterapie, vizite regulate la medicul psihiatru.
In cazul unor diagnostice de boli psihice cronice colaborarea pe termen lung dintre pacient si medic este singura solutie posibilă de ameliorarea a simptomelor.