21 feb. 2017

3 sfaturi de la Dr. John Gottman pentru un copil cu o inteligenta emotionala crescuta

Toti parintii isi doresc un copil cu o inteligenta emotionala crescuta. Iata ce trebuie sa faci si ce nu trebuie sa faci pentru a creste un copil cu o inteligenta emotionala crescuta.

In ceea ce priveste antrenamentul emotiei, avem acum o directie trasata de stiinta pentru a creste un copil cu o inteligenta emotionala crescuta, echilibrat si increzator in sine.

Cercetarea efectuata de Dr. John Gottman arata ca, prin constientizarea emotiei si prin capacitatea de a gestiona sentimentele, copiii vor avea mai mult succes in viata si vor fi mai fericiti, indiferent de IQ-ul acestora.

Ce poti face ca parinte pentru a avea un copil cu o inteligenta emotionala crescuta:

1.Sa recunosti emotiile negative ca fiind o oportunitate de a se cunoaste

Copiilor le este greu sa-si controleze emotiile. Arata-i compasiune, fii iubitor si bun. Comunica-i empatie si intelegere astfel incat copilul sa poata incepe sa inteleaga si sa-si controleze starile emotionale intense.

Nu-l pedepsi, nu-l respinge si nu-l mustra pe copil pentru ca are emotii

Emotiile negative sunt potrivite varstei si se vor diminua pe masura ce copilul creste. Neluandu-i in considerare sentimentele si considerandu-le nesemnificative sau trimitandu-i mesajul ca acestea sunt rele, ii trimiti de fapt mesajul ca el este problema.

Aceasta perceptie daunatoare il poate urmari si la varsta adulta.

2.Ajuta-l pe copil sa-si identifice emotiile

Ajuta-ti copilul sa foloseasca cuvintele si sa descopere semnificatia propriilor sentimente. Odata ce copilul isi recunoaste cor...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *