04 ian. 2017

Parinte eficient – top 5 sfaturi

Nu exista nicio bucurie care o poate depasi pe aceea de a avea un copil, in special daca esti parinte pentru prima data. Cei mai multi parinti sunt foarte fericiti si tot ceea ce isi doresc este sa le acorde noilor sositi in familie cea mai buna ingrijire. Despre cum poti fi un parinte eficient poti citi in cele ce urmeaza.

Este important sa existe un plan de parenting, plan care ii va oferi noului parinte repere in aceasta noua provocare de a deveni un parinte eficient. Desi nu exista un model de parenting universal, rezultatul final ar trebui sa fie un copil disciplinat si responsabil.

Cum va realiza un parinte acest lucru, depinde de el. In acest articol, veti gasi 5 sfaturi care l-ar putea ajuta pe fiecare sa-si imbunatateasca abilitatile si sa devina un parinte eficient.

1.Copilul este prima ta prioritate

Cei mai multi parinti au un program foarte ocupat si au prioritati familiale si de munca, care concureaza intre ele. Este important pentru un parinte sa faca diferenta intre sarcini importante si sarcini urgente. A-ti petrece timpul cu copilul tau poate sa nu fie urgent, mai ales daca ai o bona, dar este de o importanta capitala.

In unele cazuri, s-ar putea sa fii fortat sa faci sacrificii in ceea ce priveste cariera, in scopul de a petrece mai mult timp alaturi de copilul tau. Este o decizie greu de luat, dar merita. Sunt parinti care au renuntat la locuri de munca bine platite pentru a-si putea creste copilul. Cei mai multi dintre ei iti vor spune ca a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-au luat vreodata.

2.Iubeste-ti copilul neconditionat

Prima persoana cu care interactioneaza un copil este parintele. Este responsabilitatea parintelui de a-si arata iubirea neconditionata fata de copil si de a-l incuraja pentru ca acesta sa fie increzator. Increderea este cea mai importanta trasatura a fiintei umane si este cel mai bine cultivata in copilarie.

Un parinte ar trebui sa-l faca pe copil sa se simta valoros, prin a-si petrece timpul cu el. Spune-i o poveste, citeste-i o carte pentru copii sau chiar lasa-l pe el sa-ti spuna povesti. Acest lucru il uneste pe parinte de copil si serveste ca un act de iubire. Rasplateste-l cand face ceva bun cu diverse cadouri si descurajeaza-l atunci cand face ceva rau, insa ambele trebuie sa fie facute cu dragoste.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *