19 oct. 2017

Orele de somn ale copiilor: o problema in ziua de azi?

Orele de somn ale copiilor nu ar trebui sa fie o lupta. Luati in considerare problemele comune de dormit ale prescolarilor - ce sa faceti in legatura cu acestea. Rezultatul ar putea fi un somn bun pentru intreaga familie.

A trecut demult vremea hranitului noaptea sau a schimbarii scutecelor, insa copilul inca nu are un somn bun. Poate ca orele de somn s-au transformat intr-o batalie de vointe, sau va straduiti sa va tineti prescolarul in pat toata noaptea.

Iata cateva strategii simple pentru a scapa de cele mai frecvente probleme legate de orele de somn ale prescolarilor - incepand chiar din seara aceasta!

1. Ora de culcare este haotica

Va simtiti grabiti cand va puneti copilul in pat seara. Solutia este sa faceti o prioritate din ritualul de culcare. O rutina de dormit previzibila si calmanta este adesea cheia unui somn bun.

Ceea ce implica rutina pentru culcare depinde de fiecare, dar evitati jocul activ si dispozitivele electronice, care ar putea fi prea stimulatoare. Ati putea sa-i faceti o baie copilului, sa-i periati dintii, sa-i cititi povesti si sa spuneti rugaciuni.

Laudati-va copilul pentru o anumita realizare sau discutati cu el despre ziua care a trecut. Daca ascultati muzica inainte de culcare, asigurati-va ca este linistitoare. Apoi puneti copilul in pat si spuneti-i noapte buna.

Experimentati pentru a afla ce functioneaza cel mai bine - dar odata ce va stabiliti o rutina, urmati-o in mod consecvent in fiecare noapte.

2.Copilul nu vrea sa se culce

S-a facut ora de culcare, dar copilul mai doreste sa ramana treaz pentru a mai face ceva.

Daca cel mic va aude vorbind, razand sau aude sunete de la anumite aparate electronice, este usor de inteles de ce ar dori sa ramana treaz. Pentru a usura trecerea spre somn, pastrati linistea incepand cu o ora inainte de culcare.

Puneti departe dispozitivele mobile, jocurile video si jucariile. Opriti televizorul si orice computer. Diminuati luminile din casa. Limitati intreaga familie la activitati linistite, cum ar fi cititul sau realizarea de puzzle-uri. Somnul ar putea fi mai atragator daca toata lumea incetineste ritmul inainte de culcare.

3.Cel mic nu poate adormi singur

Copilul are nevoie de voi sa ramaneti in camera lui pana cand adoarme.

Pentru a va incuraja copilul sa adoarma singur, ajutati-l sa se simta in siguranta. Incepeti cu o rutina linistitoare inainte de culcare. Apoi, asigurati-va ca are langa el un obiect de confort, cum ar fi un animal de plus sau o patura.

Daca se teme de intuneric, aprindeti-i o lumina de veghe sau lasati usa dormitorului deschisa. Spuneti-i ca il incredintati in grija unuia dintre animalutele lui de plus, care va avea sarcina de a ramane treaz pentru a mentine camera in siguranta si liniste.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *