05 iun. 2019

Cu cat va imbratisati mai des copiii, cu atat creierul acestora se dezvolta mai mult

De cate ori pe zi va imbratisati copiii? Stiati ca noile studii au descoperit faptul ca imbratisarile oferite copiilor le dezvolta creierul?

Cum spune un citat celebru: iubirea functioneaza pe cai misterioase. Noi suntem nascuti ca sa iubim, si, conform noilor cercetari, iubirea si afectiunea sunt amandoua necesare pentru o dezvoltare optima, atat in plan emotional, cat si fizic. Si, ca sa fim sinceri, nimic nu se compara cu daruirea unei imbratisari calde persoanei iubite sau cu gestul de a fi imbratisati la randul nostru de persoanele dragi.

Rolul oxitocinei. Ce se intampla cand va imbratisati copiii?

Oxitocina este un hormon si un neurotransmitator pe care hipothalamusul il produce si glanda pituitara il secreta. Oamenii de stiinta au identificat acest hormon si l-au observat pentru prima data in 1906. Oxitocina este esentiala in procesul nasterii la mamifere, stimuland contractiile uterine si lactatia.

Studiile ulterioare au scos in evidenta un rol mult mai important si mai raspandit, rol care afecteaza interactiunile sociale si apropierea dintre oameni. Oamenii de stiinta il numesc ,,hormonul iubirii’’.

Acest hormon al iubirii este un facilitator al legaturii dintre acei oameni care au in comun caracteristici similare, pastrand diferenta dintre membrii grupului si cei din afara lui. El creste favoritismul fata de membrii grupului si prejudecatile impotriva celor din alte grupuri. Cercetarile actuale in ceea ce-l priveste ne reamintesc de complexitatea sistemelor biologice si psihologice.

Acest hormon special este prezent la ambele sexe, stimuland toate aspectele sistemului reproductiv, incepand cu increderea si excitarea sexuala. Cand va imbratisati creierul elibereaza oxitocina. Aceasta stimuleaza placerea si centrii de recompensa si este baza neurologica pentru legaturile sociale, in special cu persoanele cele mai apropiate.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *