23 mai 2017

Ai un copil puternic? Esti norocos! Afla despre luptele pentru putere si cooperare

Un copil puternic poate fi o provocare atunci cand este mic, dar daca este crescut cu blandete, intelegere si atentie la emotiile pe care le manifesta, devine un adolescent si, apoi, un tanar minunat.

Auto-motivat si indreptat spre interior, el merge catre ceea ce-si doreste si este aproape inflexibil la presiunea exercitata de ceilalti. Atata timp cat parintii se impotrivesc impulsului de a-i "distruge vointa", copilul puternic va deveni lider.

Ce inseamna exact un copil puternic?

Unii parinti il considera “dificil” sau “incapatanat”, insa am putea sa-l vedem ca avand o vointa puternica, o integritate, astfel incat nu-i poate fi schimbat usor punctul de vedere.

Copilul puternic este plin de spirit si de curaj. El vrea sa invete lucrurile pentru ca asa vrea el si nu pentru ca-i spun ceilalti, asa ca testeaza mereu limitele. El doreste cu disperare sa fie „responsabil” de el insusi si uneori isi va dori „sa aiba dreptate” mai presus de orice altceva. Atunci cand inima este hotarata sa faca ceva, creierului se pare ca-i este greu sa schimbe vitezele.

Copilul puternic are sentimente puternice si pasionale si traieste la viteza maxima.

Este predispus adesea la lupte pentru putere cu parintii lui. Insa este nevoie de doi pentru aceste lupte. Nu trebuie sa participi la fiecare cearta la care esti invitat!

Nimanui nu ii place sa i se spuna ce sa faca, insa copilul puternic considera acest lucru ca fiind insuportabil.

Parintii pot evita luptele pentru putere ajutandu-l pe copil sa se simta inteles, chiar si atunci cand parintele stabileste anumite limite.

Incearca sa fii empatic, da-i posibilitatea de a alege intelegand ca respectul vine in ambele sensuri. Prin cautarea unor solutii de castig pentru ambele parti, mai degraba decat prin stabilirea unor reguli, copilul puternic nu va deveni exploziv si va invata abilitatile esentiale de negociere si compromis.

Copilul puternic nu este doar dificil

El simte ca ii este compromisa integritatea daca este fortat sa se supuna vointei altei persoane. Daca i se permite sa aleaga, atunci ii place sa coopereze. Bineinteles ca iti doresti sa cresti un copil responsabil, sociabil, cooperant, care face ceea ce trebuie, chiar si atunci cand ii este greu.

Vrei sa cresti un copil care are auto-disciplina, care isi asuma responsabilitatea si, ceea ce este cel mai important, care are discernamantul de a alege in cine sa aiba incredere si cand sa se lase influentat de altcineva.

Distrugerea vointei unui copil il lasa pe acesta deschis influentei altor persoane, care deseori nu vor servi intereselor lui majore. Mai mult, este o tradare a contractului spiritual pe care il facem ca parinti.

Acestea fiind spuse, copilul puternic poate fi o persoana plina de energie, provocatoare, perseverenta. Cum sa protejam aceste calitati fabuloase si cum sa-l incurajam sa coopereze?

Iata 11 sfaturi pentru a creste in mod pasnic un copil puternic si energic:

 1.Adu-ti aminte ca un copil puternic invata din experientele pe care le are.

El trebuie sa se convinga ca soba este fierbinte. Astfel, daca nu te ingrijoreaza accidentarea grava, este mai eficient sa-l lasi sa invete din experienta, in loc sa incerci sa-l controlezi.

2.Un copil puternic isi doreste perfectiunea mai mult decat orice.

La...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *