29 iun. 2016

Atentie! Problemele Familiale Afecteaza Creierul Copilului

Copilaria... un taram magic pentru unii, in care s-ar intoarce intr-o clipa daca ar avea posibilitatea, si o perioada dificila pentru altii, care i-a maturizat prematur si le-a aratat o alta fata a vietii, putin mai intunecata. Cel putin la nivel psihic.

De ce spun asta? Pentru ca, noile studii arata ca persoanele care au avut parte de experiente negative sau probleme in familie, cand aveau intre 0-11 ani, au sanse foarte mari sa dezvolte tulburari mentale mai tarziu.

Parintii a 58 de adolescenti au fost rugati sa vorbeasca despre evenimentele negative din viata copiilor lor, de la nastere pana la varsta de 11 ani, iar adolescentii cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani, au vorbit ei insisi despre experientele negative care au aparut in ultimele 12 luni.

Astfel, cercetatorii au descoperit faptul ca, cei care au avut probleme in primii ani de viata, precum tensiune puternica intre parinti sau lipsa atentiei, au crescut, insa cerebelul lor nu. Cerebelul este o parte a creierului asociata cu invatarea unor abilitati noi si cu reglarea stresului, printre altele.

Acest lucru poate fi un semn fundamental care arata probleme psihologice in viata adulta, intruc...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *