13 iun. 2016

Studierea unui instrument muzical si efectele asupra creierului

Stiati ca studierea unui instrument muzical il poate ajuta pe copilul vostru sa isi controleze mai usor emotiile?

In acelasi timp, studierea unui instrument muzical il va ajuta sa se concentreze mai bine si sa fie mai putin anxios (Test Anxietate).

Studiile arata ca aceasta activitate joaca un rol vital in sanatatea mentala a copilului, pe langa parinti, profesori sau prieteni.

Scanand creierul pentru a observa modul in care cortexul se modifica, s-a descoperit faptul ca, acei copii care aveau cortexul mai subtire, sufereau de anumite probleme psihologice.

Printre acestea se numarau incapacitatea de a fi atenti, nivel inalt de agresivitate sau chiar depresie.

Rezultatele studiului realizat de profesorul James Hudziak si publicat in Journal of the American Academy of Child & Adolescent Psychiatry, au aratat schimbari in ariile motorii, dar si beneficiile studierii unui instrument muzical:

„A invata sa canti la un instrument muzical a fost asociat cu o crestere in densitate si o crestere mai rapida a cortextului, ale carui arii sunt implicate in coordonarea si planificarea motorie, abilitatea de a vizualiza in spatiu.

In acelasi timp, a mai fost asociat la controlul mai puternic asupra emotiilor si impulsurilor de moment.”

De asemenea, autorul studiului precizeaza faptul ca, prin studierea unui instrument muzical, sunt imbunatatite atat memoria si atentia, cat si functiile executive si abilitatile de organizare si setare a scopurilor pentru viitor.

Sursa:http://www.spring.org.uk/2014/12/how-to-help-children-control-their-emotions-reduce-anxiety-and-boost-attention.php

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *