05 iul. 2016

Sexul Creierului si Reactiile Specifice

De multe ori, femeile sunt acuzate de modul in care reactioneaza in anumite situatii, de faptul ca sunt prea sensibile, ca „exagereaza” in ochii barbatilor. Ei bine, se pare ca au si motive!

Studiile arata ca, desi se aseamana din multe puncte de vedere, creierul femeilor si al barbatilor reactioneaza diferit la stimulii negativi. Si da, asa cum banuiati, femeile reactioneaza mai puternic, intrucat barbatii au tendinta de a „rationaliza” si de a indeparta evenimentele negative.

Concluziile apar in urma unor scanari pe creier, care au descoperit diferente fundamentale in ceea ce priveste functionarea creierului femeilor si al barbatilor, in regiunile emotionale.

Dr. Adrianna Mendrek, co-autor al studiului, spune:

„Reactivitatea emotionala imensa a femeilor poate explica multe lucruri, precum faptul ca ele sunt de doua ori mai dispuse sa sufere de depresie si tulburari de anxietate in comparatie cu barbatii.”

Pentru cercetare, femei si barbati au avut creierul scanat in timp ce se uitau la poze cu mesaj pozitiv, negativ sau neutru. Femeile au dat, astfel, aprecieri mai negative pozelor cu mesaj negativ, fata de barbati.

Totusi, cu cat mai mult testosteron aveau atat barbatii, cat si femeile, cu atat mai putin reactionau la pozele negative.

Cu alte cuvint...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *