29 ian. 2018

Scorul IQ pe care oamenii il gasesc cel mai atractiv

Inteligenta a fost apreciata ca fiind a doua trasatura cea mai atractiva la o persoana. Cel mai atractiv pentru oameni este scorul IQ de 120, a constatat o noua cercetare.

Scorul IQ de 120 arata ca o persoana este mai inteligenta decat 90% din populatie. Cercetatorii au constatat insa ca o inteligenta mai mare decat 120 a inceput sa devina mai putin atractiva.

In clasamentul celor mai atractive trasaturi, inteligenta se gaseste in urma bunatatii si a bunavointei si in fata unei personalitati interesante si tolerante.

Rezultatele provin dintr-un studiu asupra a 383 de persoane cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani care au fost intrebate ce trasaturi au apreciat mai mult la un partener romantic.

Sapiosexualii sunt atrasi de scorul IQ ridicat

Cercetatorii au descoperit ca, pentru aproximativ unu din zece oameni, inteligenta ridicata este deosebit de excitanta. Acestia o considera ca fiind o trasatura mai atractiva decat combinatia dintre aspectul fizic si personalitate.

Sapiosexualul este atras de rationamentul, logica, retorica si capacitatea de analiza a unei persoane inainte de a fi atras de ochii, buzele, gatul sau alte parti ale corpului ori aspecte sentimentale.

Sapiosexualii simt atractie fata de orice sex datorita admiratiei profunde pentru intelepciunea lor. O persoana care are scorul IQ ridicat ii atrage din punct de vedere sexual.

Acestia sustin declaratii precum:

“Ascultand pe cineva care vorbeste foarte inteligent, acest lucru ma excita din punct de vedere sexual.”

si:

“M-ar incita din punct de vedere sexual sa am o conversatie intelectuala stimulanta cu un potential partener.”

Dr. Gilles Gignac, primul autor al studiului publicat in revista “Intelligence” (Gignac et al., 2018), a declarat: “Aparitia notiunii populare de sapiosexual, un individ care considera ca un nivel ridicat de inteligenta (scorul IQ) este caracteristica cea mai atractiva din punct de vedere sexual la o persoana, sugereaza ca scorul IQ ridicat poate fi o trasatura cu adevarat atragatoare din punct de vedere sexual, cel putin pentru unii oameni.”


Sursa: www.spring.org.uk

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *