19 iul. 2017

Ne poate ajuta smartphone-ul sa fim mai destepti?

Cercetatorii au testat modul in care simpla prezenta a unui smartphone a influentat capacitatea cognitiva a oamenilor. Noile cercetari au descoperit ca simpla prezenta a acestuia ne face mai putin destepti, chiar si atunci cand este in modul silentios.

Si nici nu conteaza daca este inchis!

Astfel, lasarea smartphone-ului intr-o alta camera ne face mai destepti. Studiul a constatat ca, atunci cand oamenii au avut telefoanele la ei, capacitatea lor cognitiva a fost redusa. Capacitatea cognitiva este abilitatea de a tine si de a procesa informatiile in minte.

Dr. Adrian Ward, primul autor al studiului publicat in revista “Journal of the Association for Consumer Research” (Ward et al., 2017), a declarat:

“Vedem o tendinta liniara care sugereaza ca, pe masura ce smartphone-ul devine mai vizibil, capacitatile cognitive disponibile ale participantilor scad. Mintea ta constienta nu se gandeste la smartphone, dar acel proces - procesul prin care iti ceri sa nu te gandesti la ceva anume - consuma cateva dintre resursele tale cognitive limitate.

Este o golire a creierului”.

Ce s-a descoperit legat de locul unde ne tinem smartphone-ul?

Studiul a descoperit ca persoanele care si-au lasat telefoanele intr-o alta camera ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *