30 aug. 2016

Nanobots – Noua Solutie Impotriva Bolilor Mintale

Cine s-ar fi gandit ca gandacii de bucatarie, asa mici si dezgustatori cum sunt ei, ar putea aduce vreun beneficiu omenirii?

Oamenii de stiinta de la Bar-Ilan University, impreuna cu Interdisciplinary Center din Israel, le-au gasit o intrebuintare, si anume: testeaza pe ei nanobots injectabili, o tehnologie de ultima ora care controleaza eliberarea de droguri necesare pentru creier in momentul folosirii electromagnetilor EEG. Aceasta tehnica ar putea ajuta in lupta impotriva bolilor creierului, dat fiind faptul ca se foloseste de puterea creierului in sine.

Desi este destul de ciudat si greu de imaginat ca am putea avea implantati niste mini-roboti in creier, se pare ca acesti roboti microscopici sunt echipati cu nanoparticule de oxid feros, care se comporta ca niste „usi” ce controleaza eliberarea de substanta medicamentoasa pe care o necesita creierul. Aceste usi pot fi manipulate cu ajutorul electromagnetilor controlati prin Electroencefalografie (EEG). Electromagnetii raspund, si „des...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *