17 nov. 2016

Minciuna – motivul real pentru care mincinosii o gasesc atat de facila

Mincinosii sunt capabili sa spuna cele mai uluitoare minciuni fara sa se simta jenati. Modul in care le functioneaza creierul ii ajuta. O noua cercetare dezvaluie faptul ca folosirea minciunilor mici determina creierul mincinosilor sa devina insensibil la minciuna.

Din punct de vedere neurologic, cu fiecare minciuna spusa devine din ce in ce mai usor sa spui minciuni mai mari si mai mari. Studiul a aratat faptul ca emotiile negative care insotesc de obicei minciuna se reduc odata cu repetarea acestora.

Dr. Tali Sharot, care a condus studiul, a explicat: ”Atunci cand mintim pentru un castig personal, zona noastra din creier-amigdala produce un sentiment negativ care limiteaza masura in care suntem pregatiti sa mintim. Cu toate acestea, acest raspuns dispare pe masura ce continuam sa mintim, si cu cat cade mai mult, cu atat devin mai mari minciunile noastre. Acest lucru poate duce catre o „panta alunecoasa”, unde mici acte de lipsa de onestitate escaladeaza catre mai multe minciuni semnificative”.

Scanarea creierului oamenilor mincinosi

Rezultatele provin dintr-o serie de scanari ale creierului efectuate in timp ce oamenii au ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *