11 nov. 2016

IQ-ul ridicat este in stransa legatura cu dieta

Unul dintre motivele pentru care persoanele cu un IQ mai mare tind sa fie mai sanatoase ar putea fi cel legat de dieta. Acestea sunt mai susceptibile de a fi vegetariene, arata o cercetare psihologica.

De fapt, vegetarienii ar putea fi de pana la 10% mai inteligenti decat consumatorii de carne rosie, potrivit unor studii. Un IQ mai mare este intalnit si printre cei care se descriu ca fiind vegetarieni, dar mananca, de asemenea, carne de pui si peste.

Concluzia vine dintr-un studiu asupra unui numar de 8,170 barbati si femei, al caror IQ a fost testat atunci cand aveau varsta de 10 ani. Pana la varsta de 30 de ani, 4.5% au devenit vegetarieni, dintre acestia 2.5% fiind vegani si 33.6% au spus ca sunt vegetarieni care au mancat si carne de pui si/sau de peste.

Persoanele care au avut scorul IQ mai mare la varsta de 10 ani, arata studiul, au avut o probabilitate mai mare sa devina vegetarieni la varsta de 30 de ani. Nu a existat nicio diferenta intre vegetarienii mai stricti si cei care au mancat si carne de pui si/sau peste.

Descoperirile ar putea ajuta si in explicarea faptului ca oamenii mai inteligenti sunt, de asemenea, mai sanatosi, deoarece o dieta vegetariana este mai buna...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *