14 mart. 2017

Ai meseria de instalator? Creierul tau functioneaza mai bine!

O cercetare efectuata asupra barbatilor japonezi mai in varsta a aratat faptul ca functionarea creierului celor care aveau meseria de instalator este asemanatoare cu cea a barbatilor mult mai tineri.

Legatura dintre meseria de instalator, o mai buna functionare a creierului si activarea acestuia au fost demonstrate acum pentru prima data.

In mod normal, creierul persoanelor mai in varsta trebuie sa munceasca mai mult pentru a face aceleasi lucruri ca si cel al persoanelor tinere.

Cercetarea se bazeaza pe modul in care pattern-urile tipice ale activarii creierului se schimba odata cu varsta.

Imaginile de mai jos arata diferenta dintre tineri si batrani in ceea ce priveste activarea creierului in urma unui test tipic de memorie.

meseria de instalator si activarea creierului

Dupa cum se poate vedea, adultii mai tineri folosesc in primul rand partea din stanga a cortexului prefrontal pentru sarcinile din test legate de memoria pe termen scurt.

Pe de alta parte, adultii mai in varsta tind sa foloseasca in acelasi timp ambele emisfere cerebrale pentru aceleasi sarcini.

Motivul pentru care se intampla acest lucru este ca, odata cu varsta, creierul de obicei nu functioneaza atat de bine, astfel incat trebuie sa munce...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *