01 aug. 2016

Trasaturile care tradeaza inteligenta

Doamnelor, avem o veste buna pentru voi! Cercetatorii au dezvaluit trasaturile care tradeaza inteligenta unui barbat! Stim ca puteati citi si voi, cu al saselea simt si cu nasul vostru fin, dar acum aveti si baza stiintifica.

Mai in gluma, mai in serios, se pare ca pe barbati ii tradeaza chipul, in timp ce femeile sunt indescifrabile… in continuare. Asta pentru ca femeile sunt interesate de IQ-ul barbatului, in timp ce barbatii analizeaza o potentiala partenera in functie de cat de atractiva e, si mai putin il intereseaza nivelul de inteligenta.

Se pare ca, la ambele sexe, caracteristicile fundamentale pentru o inteligenta peste medie sunt: o fata mai ingusta, cu o barbie mai subtire si cu un nas mai mare, in timp ce, o fata ovala si mai lata, cu o barbie mare si cu un nas micut, prezic un nivel de inteligenta destul de scazut.

Perceptia oamenilor in privinta inteligentei a fost, de asemenea, asociata cu nivelul de atractivitate. Cu alte cuvinte, oamenii atractivi par si mai inteligenti, posibil datorita efectului de aureola sau datorita asocierii intre nivelul ridicat de atractivitate si nivelul actual ridicat de inteligenta.

Cercetarea a fost realizata in Republica Ceha, deci aceste asociatii privind trasaturile faciale, ar putea tine de specificul cultural al zonei.

Nu in ultimul rand…

Zambeste, pentru a parea inteligent!

Studiile au descoperit ca exista „… o corelatie intre infatisarea emotiilor de bucurie si de furie si perceptiile asupra nivelului ridicat sau scazut de inteligenta, la nivel facial.

Persoanele ale caror fata exprima un nivel ridicat de inteligenta, se pare ca zambesc mai mult decat cele care exprima un nivel scazut de inteligenta. Un pattern similar a fost descris pentru perceptia asupra nivelului de incredere pe care il inspira o persoana.”

Pe de alta parte…

„… persoanele a caror fata inspira un nivel scazut de inteligenta, sunt percepute drept persoane de neincredere si sunt considerate mai nervoase.”

Prin urmare, incrunta-te pentru a parea prost, si zambeste pentru a parea mai inteligent!

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *