09 iul. 2016

Trasaturile Faciale care Inspira Incredere

Desi pare greu de crezut, o noua cercetare psihologica a scos la iveala faptul ca persoanele cu ochii caprui inspira mult mai multa incredere decat cele cu ochii albastri (sau alte culori).

Cum doamnele probabil si-au dat seama, barbatii cu ochii albastri, dar cu fata mai lata, fac o exceptie de la regula si inspira mai multa incredere… si masculinitate?

Desigur, nu va imaginati ca este vorba doar despre culoarea ochilor, intrucat autorii studiului explica:

„Am ajuns la concluzia ca, desi persoanele cu ochii caprui sunt considerate mult mai de incredere fata de cele cu ochii albastri, cheia nu e doar culoarea ochilor in crearea acestei perceptii, ci mai degraba trasaturile faciale asociate cu ochii caprui.”

Ei descriu, de asemenea, trasaturile care inspira incredere, astfel:

„…fetele celor cu ochii caprui, au tendinta de a avea o barbie mai rotunda si mai lata, o gura mai larga cu colturile ridicate, ochi relativ mari si sprancenele apropiate una de cealalta.

Acesta reprezinta un pattern al unei persoane de incredere.

[…]

Rating-uri mai mari pentru onestitate au obtinut persoanele cu fete de copil, cu barbii mai mici si cu trasaturi faciale pozitionate mai jos.”

Pentru cercetare, oamenii au fost rugati sa clasifice o serie de femei si de barbati, in functie de nivelul de incredere pe care il inspira fata lor.

Forma fetei femeilor nu a reprezentat un criteriu foarte important legat de increderea pe care o transmit, insa forma fetei barbatilor a facut o mare diferenta. Cei mai de incredere barbati, tind sa aiba fata mai rotunda, cu gura mai mare si cu barbia mai lata.

Sa mai spunem si ca aceste elemente ridica nivelul de atractivitate pe care il exercita barbatii asupra femeilor? Dar si invers, caci o femeie care inspira incredere, nu poate fi altfel decat atragatoare si extrem de sexy!

Studiul a fost publicat in jurnalul PLOS ONE.

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *