02 oct. 2017

Forma fetei tale este legata de sexualitatea ta

Conteaza forma fetei? Barbatii si femeile care au fete mai scurte si mai largi tind sa fie mai motivati sexual si sa aiba o forta sexuala mai puternica decat cei cu fete de alte dimensiuni.

Acestea sunt concluziile unui studiu condus de Steven Arnocky de la Universitatea Nipissing din Canada. Cercetarea investigheaza rolul pe care il joaca caracteristicile faciale in relatiile sexuale si in alegerea partenerului.

Studiul se adauga la un numar tot mai mare de cercetari care au aratat anterior ca anumite trasaturi psihologice si comportamentale sunt asociate cu rapoarte speciale de latime-inaltime faciala (cunoscute sub denumirea de FWHR – Face Witdth Heigh Ratio).

Barbatii care au forma fetei patrata (care au, prin urmare, un FWHR inalt) tind sa fie perceputi ca fiind mai agresivi, mai dominanti, mai putin etici si mai atractivi ca parteneri sexuali pe termen scurt decat omologii lor cu fete mai subtiri si mai lungi.

Cercetatorii au atribuit diferentele aparute in proportiile faciale la variatiile nivelului de testosteron din timpul perioadelor de dezvoltare specifice, cum ar fi pubertatea. Acest hormon joaca un rol important in formarea atitudinilor si dorintelor sexuale adulte.

In ce a constat cercetarea legata de forma fetei

In cadrul acestei cercetari, Arnocky si colegii sai au efectuat doua studii separate printre studenti. In primul studiu, 145 de studenti care erau in relatii romantice la momentul respectiv au completat chestionare despre comportamentul lor interpersonal si comportamentul sexual. Cercetatorii au folosit, de asemenea, fotografii ale participantilor pentru a determina raportul latime-inaltime faciala.

Cel de-al doilea studiu a implicat 314 de studenti si a fost o versiune extinsa a primului studiu. El cuprindea intrebari privind orientarea sexuala a participantilor si sansele ca ei sa ia in considerare infidelitatea si orientarea lor socio-sexuala. Au vrut sa vada cat de confortabili sunt participantii la conceptul de sex ocazional, care nu include dragostea sau angajamentul.

Constatarile lor sugereaza faptul ca FWHR poate fi folosit pentru a prezice o masura a sexualitatii la ambele sexe.

Barbatii si femeile cu un FWHR inalt (cu fete patrate si largi) au raportat o forta sexuala mai mare decat ceilalti.

Astfel, caracteristicile faciale ar putea transmite informatii importante despre motivatiile sexuale umane.

S-a constatat, de asemenea, ca barbatii cu un FWHR mai mare nu numai ca au o forta sexuala mai mare decat ceilalti, dar sunt si mai relaxati atunci cand vine vorba despre sexul ocazional si despre faptul ca sunt necredinciosi fata de partenerele lor.

Sursa: https://medicalxpress.com


Citeste mai multe despre Facereading:

TRASATURILE FETEI: CE SPUN ACESTEA DESPRE PREFERINTELE IN ALEGEREA PARTENERULUI

ROLUL MICROEXPRESIILOR IN PROFILING PRIN FACEREADING (VIDEO)

CRITERIILE DUPA CARE ESTI JUDECAT LA PRIMA INTALNIRE (VIDEO)

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *