03 ian. 2017

Trasaturile fetei: ce spun acestea despre preferintele in alegerea partenerului

Trasaturile fetei tale semnaleaza preferintele in ceea ce priveste alegerea unui partener.

Oamenii pot sa citeasca o multime de lucruri dupa trasaturile fetei.

O noua cercetare, publicata in revista “Evolution & Human Behavior” (Boothroyd et al., 2009), referitoare la trasaturile fetei oamenilor, a descoperit faptul ca barbatii care au nasuri mari, maxilare patrate si ochi mici, transmit lumii ca prefera relatii pe termen scurt.

Femeile cu buze mai mari si ochii larg deschisi trimit acelasi semnal, si anume ca prefera relatiile pe termen scurt – fie ca le place sau nu.

Concluziile provin dintr-un studiu in care li s-au aratat oamenilor anumite fete si li s-a cerut sa ghiceasca preferinta acestor figuri pentru:

  • Relatii pe termen scurt,
  • Aventura de o noapte,
  • Sexul fara dragoste.

Incredibil, 72% au identificat cu precizie atitudinile sexuale ale barbatilor si femeilor doar uitandu-se la trasaturile fetei.

Doctorul Lynda Boothroyd, primul autor al studiului, a declarat: “Rezultatele noastre sugereaza ca, desi unii oameni pot judeca strategia sexuala a altora, pur si simplu uitandu-se la fata lor, acestia nu sunt intotdeauna siguri cu privire la judecata lor, deoarece indiciile sunt foarte subtile.

Cu toate acestea, preferintele pentru diferite tipuri de fete au fost de fapt destul de puternice.

Acest lucru arata faptul ca aceste prime impresii pot fi parte a modului in care vom evalua potentialii parteneri – sau potentialii rivali – cand ii intalnim pentru prima data.

Aceste impresii vor duce in timp la cunoasterea mai aprofundata a respectivei persoane, astfel incat vei ajunge sa o cunosti din ce in ce mai bine”.

Preferinte in alegerea unui partener dupa trasaturile fetei

Barbatii cu un maxilar patrat, nasul mai mare si ochii mici semnalizeaza o masculinitate mai mare. Femeile au tendinta de a evita barbatii care arata prea masculin si ii prefera pe cei care par a fi un pariu mai bun pentru o relatie pe termen lung.

Barbatii, pe de alta parte, au tendinta de a merge catre femeile care arata ca ar putea prefera o relatie pe termen scurt.

Doctorul Ben Jones, unul dintre autorii studiului, a declarat: “Multe studii anterioare au aratat ca oamenii pot face multe aprecieri in ceea ce priveste o persoana dupa trasaturile fetei acesteia, inclusiv lucruri ca sanatatea si chiar unele trasaturi de personalitate, cum ar fi introversia, dar acesta este intr-adevar primul studiu care arata faptul ca oamenii sunt, de asemenea, sensibili la semnalele faciale subtile referitoare la tipul de relatii romantice, pe care ceilalti le-ar putea prefera”.

De vreme ce figurile detin indicii despre atitudinile sexuale, barbatii nu ar trebui sa presupuna ca relatiile nu sunt dorite doar dupa aparente, deoarece alegerea femeilor este cea care conteaza.

Intr-adevar, cele mai multe femei au gasit barbatii cu un aspect promiscuu ca fiind neatractivi pentru ambele relatii, pe termen scurt si pe termen lung.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *