VIRGINIA NEACSU, M.A., psiholog, psihoterapeut

Virginia Neacsu este psiholog si psihoterapeut atestat in Psihoterapii cognitiv-comportamentale, Terapii scurte, orientate pe resurse si solutii si Consiliere scurta, orientata pe resurse si solutii

In cei peste doisprezece ani de practica a consilierii si psihoterapiei, am realizat ca anxietatea, depresia si experientele traumatice sunt printre cele mai frecvente suferinte umane si necesita un tratament eficient, sustinut de cercetari in domeniile respective.
In echipa cu medicul specialist sau de sine statatoare, asistenta acordata pentru astfel de probleme trebuie sa aiba in centru persoana care o solicita si sa actioneze printr-o permanenta adaptare la nevoile sale, bazata pe feed-backul primit din partea ei.

In urma programelor masterale in terapii cognitiv-comportamentale, respectiv psihotraumatologie si a trainingurilor intensive in tratamentul traumei, am invatat nu doar tehnicile de interventie recomandate ca bune practici conteza, ci, mai ales, atitudinea corecta fata de omul care alege sa lucram impreuna pentru a-i rezolva problemele.

Pornind de la scopurile clientului, am (re)descoperit solutii sau le-am creat impreuna, iar ceea ce asigurat durabilitatea rezultatelor au fost schimbarile profunde. De aceea, propun trecerea de la ”a te simti bine” la ” a te face bine”, ca pe o modalitate verificata de preventie a recaderilor.

Experienta in psihologie clinica imi permite surprinderea vulnerabilitatilor si resurselor clientului, iar cele doua specializari pe care le detin (terapii scurte si psihoterapie cognitiv-comportamentala, inclusiv cu minoritati sexuale-LGBT) imi ofera posibilitati multiple de interventie.