DIANA NICOLESCU, B.A., M.A., Psiholog si Psihoterapeut

Diana Nicolescu este psiholog, consilier și psihoterapeut practicant autonom, master în Științe Cognitive, master în Psihoterapie Scurtă Strategică si doctorand in neurostiinte. E membra a Colegiului Psihologilor din România, a Asociatiei Romane de Terapii Scurte Orientate pe Resurse si Solutii si a Centrului International de Excelența Clinica. 

Abordarile mele sunt eclectice si nu sunt adepta fidela a niciunei metode, desi sunt specializata pe mai multe. Anii de experienta m-au invatat ca fiecare psihoterapie trebuie personalizata. Fiecare om e unic si, de aceea, orice abordare e unica. Nu poti aplica un sablon cu toti clientii si sa te astepti sa ai aceleasi rezultate. Sunt multe metafore pe care le folosim cand vorbim despre depresie: “innegurata”, “golul din mine”, lipsa rostului”, si, pentru generatia mai tanara, “depresia e ca un Dementor din Harry Potter, iti suge toata fericirea din tine si te lasa ca o carcasa goala”.  Pentru ca am, din nefericire, si clienti tineri, din ce in ce mai tineri.

Acum ai o sansa. Ca si JK Rowling iti poti rescrie povestea vietii, unde tu esti coautor la scrierea acestei naratiuni numita “viata”. Uneori ne sta in putere sa rescriem anumite capitole, sa alegem personajele negative de cele pozitive, sa trasam noi granite interpersonale, si sa scriem finalul unui nou capitol. Te intrebi cine e celalalt autor daca tu esti doar coautor? Vino sa aflam impreuna! Bine ai venit in calatoria numita “psihoterapie”!

logo-linkedin