Bogdan Pirtoaca, psiholog clinician specialist si psihoterapeut

Sunt psiholog clinician specialist si psihoterapeut acreditat in psihoterapii cognitive si comportamentale. M-am format ca psihoterapeut la Cluj pentru ca am considerat ca acolo gasesc cea mai buna scoala de psihologie din Romania.

Astfel am venit in contact cu cele mai noi studii si tendinte din domeniul academic al psihologiei si am inteles de ce este necesar ca practica psihologica sa fie sustinuta de dovezi obtinute in urma unor studii stiintifice riguros realizate. Acolo am luat contact cu eforturile depuse de Albert Ellis si Aaron T. Beck in domeniul psihologiei, pe parcursul secolului XX, care au fost de natura sa revolutioneze modul de lucru si rezultatele obtinute in psihoterapie.

Sunt interesat de cele mai noi modalitati de interventie validate stiintific, precum terapiile cognitive bazate pe tehnici mindfulness (Mindfulness Based Cognitive Therapy) sau terapiile bazate pe acceptare si angajament (Acceptance and Commitment Therapy) si integrez aceste tehnici in lucrul cu pacientii mei, in conformitate cu recomandarile ghidurilor de practica din domeniu.

Pe parcursul celor cincisprezece ani de activitate profesionala am intalnit o cazuistica diversa, dar cele mai bune rezultate le-am obtinut lucrand cu dificultati legate de depresie, atacuri de panica si anxietate, managementul furiei si al abilitatilor de comunicare si relationare.

Va incurajez sa apelati la ajutor de specialitate ori de cate ori o problema emotionala sau comportamentala va impiedica sa fiti fericiti sau sa va atingeti scopurile, pentru ca exista solutii pentru dificultatile cu care va confruntati; psihoterapiile cognitiv-comportamentale au fost create ca tratamente de scurta durata, avand in acelasi timp o eficienta ridicata.