Video Video

Trateaza frica de caini prin realitate virtuala

Cum putem invinge frica de caini?

Cinofobia are un remediu eficient:

Terapia prin Realitate Virtuala

Terapia prin Realitate virtuala este o terapie revolutionara folosita pentru tratarea diverselor fobii, printre care si cinofobia sau teama de caini.

Fobiile specifice, cum ar fi de exemplu cinofobia, afecteaza aproximativ 7-9% din populatie. Cinofobia se incadreaza in spectrul „animal”. Aproximativ o treime dintre persoanele care cauta tratament pentru anumite fobii au o teama irationala de caini sau de pisici.

Psihoterapia de expunere la realitate virtuala este o forma de psihoterapie in care oamenii se confrunta cu temerile lor in mod direct. In timp ce unii oameni pot beneficia de psihoterapia de expunere in vivo sau in preajma cainilor in viata reala, altii pot obtine un beneficiu similar din ceea ce se numeste expunerea imaginara activa, unde isi imagineaza ca indeplinesc diverse sarcini alaturi de un caine.

Intr-un studiu din 2003, 82 de persoane cu cinofobie au trecut prin procese psihoterapeutice in vivo sau imaginare. Unii oameni au interactionat cu cainii, in timp ce altii au fost rugati sa-si imagineze pur si simplu ca fac diferite sarcini alaturi de acestia. Toti au prezentat o imbunatatire semnificativa dupa expunere, fie ea reala sau imaginara. Ratele de imbunatatire pentru psihoterapia virtuala si in vivo au fost de 73,1%, iar pentru psihoterapia prin expunere imaginara activa au fost de 62,1%.

Totul despre cinofobie.

Ce presupune Terapia prin Realitate Virtuala?

Va puteti trata de cinofobie prin terapia de expunere la realitatea virtuala, unde va veti intalniti cu obiectul fobiei (cainii) intr-o lume virtuala care simuleaza cat se poate de real situatia generatoare de anxietate.

Terapia de expunere la realitatea virtuala utilizeaza ochelari de proiectie 3D, dotati cu senzori de monitorizare a miscarilor corpului, care sunt conectati la un calculator.
Acest lucru ii permite medicului/psihoterapeutului sa ofere o indrumare atenta, pastrand in acelasi timp controlul deplin asupra a tot ceea ce are loc, regland intensitatea terapiei in functie de nevoile individuale ale pacientului.

Pe masura ce sunteti expus vizual la stimul cauzator, respectiv intalnirea virtuala cu cainii, initial starea dvs de anxietate va creste si veti fi invatati cum sa v-o gestionati prin tehnici specifice de management al anxietatii atat din punct de vedere cognitiv cat si fizic, prin tehnici de relaxare.

Pentru tratarea acestei fobii, este necesar un numar de minim 6-8 sedinte, in functie de severitatea fobiei in care:

  • in prima sedinta se va face evaluarea cinofobiei
  • in a doua sedinta veti invata tehnici de management al anxietatii
  • in urmatoarele 4-6 sedinte, in functie de severitatea fobiei, veti fi expusi in mediul virtual la stimul(respectiv la caini). Astfel se va produce desensibilizarea dvs la stimulul fobic.

Tot acest proces se intampla in prezenta medicului care va va coordona pas cu pas pe parcursul intregului proces terapeutic.

Cercetarile au demonstrat ca expunerea la realitatea virtuala este la fel de eficienta ca si vechile tehnici de expunere graduala in vivo la caini reali.

Exista si alte metode pentru tratarea acestei afectiuni. Mai multe detalii aici.

Adreseaza-te unui Specialist in Realitate Virtuala

Nadia Gorduza

Anxietate, Atacuri de panica, Depresie, Fobii, Frica de a vorbi in public, Frica de avion, Insomnie, Probleme de cuplu, Stres, Trauma Psihologica
Medic Psihoterapeut & Fondator ID THERAPY
probleme de cuplu, fobii, anxietate, atacuri de panica
Mai multe detalii

Nadia Gorduza este singurul psihoterapeut si trainer din Romania specializat in Terapie prin Realitate Virtuala pentru Fobii si Adictii.
Dr. Nadia Gorduza reprezinta in Romania Virtually Better Inc. USA.

VBIlogo-01
Evaluare rapida

Iti este teama de caini?

Test Evaluare Frica de animale

Mai multe detalii

Evaluare rapida

Testeaza-ti starea de bine

Testul Ryff

Mai multe detalii

Tehnici de relaxare

Elibereaza-te de Stres si Anxietate

Exercitii de respiratie

Mai multe detalii

Programeaza-te acum la o sedinta de psihoterapie

Telefon: +40751 202 272

Adresa: Strada Strada Naum Ramniceanu, nr. 23, ap. 1, Sector 1, Bucuresti, Romania