Video Video

Psihoterapia Scurta Strategica

Psihoterapia Scurta Strategica

Te Ajuta sa-ti Rezolvi Problema prin Schimbarea Comportamentului.

Psihoterapia Scurta Strategica este o abordare terapeutica de termen scurt care ajuta persoana sa genereze solutii mai degraba decat sa insiste pe analiza problemei. S-a dovedit a avea o rata de succes in peste 88% din cazuri pentru o serie de probleme psihopatologice.

Psihoterapia Scurta Strategica este un tip de psihoterapie exploratorie, adaptativa si versatila, interesata mai mult de factorii schimbarii pozitive care rezida in subiectul insusi, decat de cauza sau sursa care a generat problema.

Exista terapii personale care dureaza ani si terapii care isi fac treaba in maxim 10 sedinte.

Scopul Psihoterapiei Scurte Strategice este sa produca schimbarea dorita, plecand de la un echilibru disfunctional al problemei catre o solutie echilibrata. Totul porneste de la reactiile instictive , emotionale pe care noi le avem la realitatea pe care o percepem. Cateodata acestea sunt blocate si nu se vor debloca natural, iar starea noastra de bine se va degrada ca rezultat final

Tehnicile inovatoare construite ad-hoc au rolul de a debloca pattern-urile negative.
Creativitatea si flexibilitatea joaca un rol important in Psihoterapia scurta strategica si o face sa fie foarte potrivita in rezolvarea strategica a problemelor atat in business-coaching cat si in terapie.

Ori de cate ori apare o manifestare negativa, oamenii sunt atat de adanciti in problema incat nu mai pot vedea deloc laturile pozitive sau complementare.
De cele mai multe ori e nevoie de interventia exterioara a psihoterapeutului pentru a debloca persistenta negativa a problemei percepute pentru ca subiectul nu reuseste sa mai vada niciun fel de iesirea.
Modul in care functioneaza terapia scurta strategica se bazeaza pe solutiile incercate de persoana de-a lungul timpului care a ajuns sa dezvolte probleme psihologice nu neaparat cauzate de ceva anume cat de folosirea de strategii disfunctionale negative. Aceste tipare negative impreuna cu credinta ca ei isi pot rezolva singuri problemele, de fapt mentin situatiile problematice si chiar le inrautatesc.

Tipurile de afectiuni tratate?

Aceste protocoale (terapii scurte) in medie de 10 sedinte s-au dovedit a fi extrem de eficiente intr-o serie de afectiuni precum:

Prin folosirea unui limbaj sugestiv, evocativ, interventiile strategice ghideaza clientul pentru identificarea strategiilor corecte care sa deblocheze situatia si sa ajute clientul sa perceapa realitatea intr-un mod nou, functional si sa produca o schimbare pe termen lung.

Reorganizarea perceptiei este principala parghie a schimbarii terapeutice. Cu o noua perceptie este posibil sa produci schimbari majore comportamentale si sa deblochezi mecanisme si reactii.

Bineinteles ca e mult de muncit si dupa ce se produce deblocarea in sesiunile de psihoterapie scurta strategica pentru ca e nevoie sa se stabilizeze schimbarea produsa si sa se mentina stare de echilibru la un nivel satisfacator.

Evaluare rapida

Depresie Anxietate Stres

Testul DASS21

Mai multe detalii

Evaluare rapida

Testeaza-ti starea de bine

Testul Ryff

Mai multe detalii

Tehnici de relaxare

Elibereaza-te de Stres si Anxietate

Exercitii de respiratie

Mai multe detalii

Selecteaza tipul de afectiune cu care te confrunti si adreseaza-te unui specialist ID Therapy.

Combinam solutii psihoterapeutice diferite pentru a cartografia exact sursa si modalitatea de manifestare a fiecarui simptom.

Echipa ID Therapy combina tipurile de terapie intr-o maniera inovativa, pentru a scurta calea catre solutie si pentru a diagnostica direct in context.

Nadia Gorduza
Anxietate, Atacuri de panica, Depresie, Fobii, Frica de avion, Frica de a vorbi in public, Insomnie, Probleme de cuplu, Stres, Trauma Psihologica
Medic Psihoterapeut & Fondator ID THERAPY
probleme de cuplu, fobii, anxietate, atacuri de panica
 • Specializari
 • Certificari
  Singurul medic psihoterapeut din Romania specializat in Terapia de Cuplu prin metoda Gottman si in Terapie prin Realitate Virtuala pentru Fobii si Adictii, Management Anxietate. Reprezentant al Institutul Gottman din Seattle, SUA, cat si al Insitutului Virtually Better INC, Atlanta, USA
Raina Saguna
Anxietate, Atacuri de panica, Dependente, Dependenta de alcool, Dependenta de fumat, Depresie, Insomnie, Stres, Tulburari comportament alimentar, Tulburari de personalitate
Psihoterapeut Integrativ, Psiholog clinician
adictii, anxietate, trauma, depresie, insomnie, stres, tulburari de personalitate
 • Specializari
  • Psihoterapie integrativa individuala si de grup pt adulti, adolescenti, cuplu si familie
  • Psihologie clinica
 • Certificari
  • Psihoterapeut Integrativ Specialist- membru al Institutului Roman de Psihoterapie Integrativa-IRPI si al Federatiei Romane de Psihoterapie-FRP
  • Master Psihologie Clinica, Hipnoza Clinica Eriksoniana, Interventii psihoterapeutice de scurta durata
  • Certificare Hipnoza Ericksoniana Metropolis
  • Master Programare Neuro Lingvistica- certificat ITANLP
  • Life & Business Coach- certificat International Coaching Federation- ICF
Bogdan Pirtoaca
Anxietate, Atacuri de panica, Depresie, Fobii, Insomnie, Stres, Trauma Psihologica
Psiholog Clinician Principal si Psihoterapeut
acreditat in psihoterapii cognitive si comportamentale
Depresie, Anxietate, Atac de panica, Management furie
 • Specializari
  • Specializari
 • Certificari
  • Programul masteral „Tehnici Psihologice de Control al Comportamentului si Dezvoltarea Potentialului Uman”, Universitatea Babes-Boliay, Cluj