Video Video

Psihoterapia Scurta Colaborativa

Psihoterapia Scurta Colaborativa Orientata pe Resurse si Solutii

Calea cea mai rapida catre rezultate?

Psihoterapia Scurta Colaborativa Orientata pe Resurse si Solutii este un demers de terapie colaborativa realizata cu participarea directa a pacientului si centrata pe obiectiv. Terapiile scurte se construiesc in timp real prin observarea directa a modului in care pacientul raspunde unei serii precise de intrebari. Colaborarea cu pacientul este esentiala, pentru ca ea genereaza feedback-ul care conduce el insusi catre solutie.

Asa cum ii sugereaza si numele, Psihoterapia Scurta Colaborativa Orientata pe Resurse si Solutii este centrata pe obiectiv, focusata pe solutii mai degraba decat pe problemele pe care persoana le aduce in terapie. Este o metoda pragmatica, practica, concisa si realista in obtinerea obiectivelor clientului identificand resursele pe care clientul le are.

Se identifica cu exactitate scopurile terapiei si se genereaza o descriere exacta a ceea ce poate fi viata pacientului atunci cand acel scop ar fi fost indeplinit ori problema pacientului ar fi rezolvata.

Una din tehnicile cele mai des folosite, cea numita “miracolul asteptat in viitor” (proiectia a ceea ce s-ar intampla daca problema ar fi peste noapte rezolvata) are rolul de a descoperi resursele care rezida in interiorul pacientului, dar de care el nu este constient.

Cum funcționează terapia scurtă colaborativă

Tipurile de afectiuni tratate?

Aceasta cautare de resurse si referinte pozitive din interiorul pacientului, prin intermediul terapiilor scurte, il ajuta in cel mai eficient mod pe acesta sa iasa din blocajele care il fac de cele mai multe ori sa rateze solutia.

Psihoterapia Scurta Colaborativa Orientata pe Resurse si Solutii este folosita in tratarea mai multor probleme de sanatate mintala, cum ar fi:

Evaluare rapida

Depresie Anxietate Stres

Testul DASS21

Mai multe detalii

Evaluare rapida

Testeaza-ti starea de bine

Testul Ryff

Mai multe detalii

Tehnici de relaxare

Elibereaza-te de Stres si Anxietate

Exercitii de respiratie

Mai multe detalii

Selecteaza tipul de afectiune cu care te confrunti si adreseaza-te unui specialist ID Therapy.

Combinam solutii psihoterapeutice diferite pentru a cartografia exact sursa si modalitatea de manifestare a fiecarui simptom.

Echipa ID Therapy combina tipurile de terapie intr-o maniera inovativa, pentru a scurta calea catre solutie si pentru a diagnostica direct in context.

Nadia Gorduza
Anxietate, Atacuri de panica, Depresie, Fobii, Frica de avion, Frica de a vorbi in public, Insomnie, Probleme de cuplu, Stres, Trauma Psihologica
Medic Psihoterapeut & Fondator ID THERAPY
probleme de cuplu, fobii, anxietate, atacuri de panica
 • Specializari
 • Certificari
  Singurul medic psihoterapeut din Romania specializat in Terapia de Cuplu prin metoda Gottman si in Terapie prin Realitate Virtuala pentru Fobii si Adictii, Management Anxietate. Reprezentant al Institutul Gottman din Seattle, SUA, cat si al Insitutului Virtually Better INC, Atlanta, USA
Raina Saguna
Anxietate, Atacuri de panica, Dependente, Dependenta de alcool, Dependenta de fumat, Depresie, Insomnie, Stres, Tulburari comportament alimentar, Tulburari de personalitate
Psihoterapeut Integrativ, Psiholog clinician
adictii, anxietate, trauma, depresie, insomnie, stres, tulburari de personalitate
 • Specializari
  • Psihoterapie integrativa individuala si de grup pt adulti, adolescenti, cuplu si familie
  • Psihologie clinica
 • Certificari
  • Psihoterapeut Integrativ Specialist- membru al Institutului Roman de Psihoterapie Integrativa-IRPI si al Federatiei Romane de Psihoterapie-FRP
  • Master Psihologie Clinica, Hipnoza Clinica Eriksoniana, Interventii psihoterapeutice de scurta durata
  • Certificare Hipnoza Ericksoniana Metropolis
  • Master Programare Neuro Lingvistica- certificat ITANLP
  • Life & Business Coach- certificat International Coaching Federation- ICF
Bogdan Pirtoaca
Anxietate, Atacuri de panica, Depresie, Fobii, Insomnie, Stres, Trauma Psihologica
Psiholog Clinician Principal si Psihoterapeut
acreditat in psihoterapii cognitive si comportamentale
Depresie, Anxietate, Atac de panica, Management furie
 • Specializari
  • Specializari
 • Certificari
  • Programul masteral „Tehnici Psihologice de Control al Comportamentului si Dezvoltarea Potentialului Uman”, Universitatea Babes-Boliay, Cluj