Video Video

Psihoterapia Integrativa

Psihoterapia Integrativa

O abordare mai flexibila si mai complexa fata de psihoterapiile traditionale

Psihoterapia integrativa este o forma progresiva de psihoterapie care combina diferite instrumente si abordari terapeutice pentru a veni in intampinarea nevoii persoanei.
Astfel se regasesc elemente din diferite scoli de psihoterapie bazate pe cercetari stiintifice, fiind o abordare mai flexibila si mai complexa decat psihoterapiile traditionale.

Avand o intelegere in ansamblu a dezvoltarii umane sanatoase, psihoterapeutul integrativ modifica terapiile standard reusind sa acopere toate lacunele care afecteaza fiecare persoana in diferite moduri.

Astfel, psihoterapeutul integrativ ia in calcul caracteristicile, preferintele, nevoile, abilitatile fizice, spirituale si psihice, credintele si nivelul de motivatie al clientului si ia decizia asumata ce anume din panoplia de instrumente pe care le are la indemana se potriveste cel mai bine mixului individual. Psihoterapia integrativa imbina cu maestrie tehnici din psihoterapia psihodinamica, centrata pe client, cognitiv comportamentala, terapia de familie, terapia Gestalt, psihanaliza si analiza tranzactionala.

Asadar, psihoterapia integrativa presupune aducerea impreuna a sistemelor afective, cognitive si fiziologice ale unei persoane cu constientizarea aspectelor sociale si transpersonale a sistemelor inconjuratoare. Aceste concepte sunt utilizate in perspectiva dezvoltarii umane in care fiecare faza de viata presupune atat oportunitati de invatare cat si crize existentiale.

Cui se adreseaza?

Psihoterapia integrativa se adreseaza atat copiilor, cat si adolescentilor si adultilor dar este si o terapie folosita in practica de grup, nu numai individuala.

Tipurile de afectiuni tratate?

Adreseaza foarte multe probleme si patologii psihologice, ca de exemplu:

Abordarea integrativa este personalizata pe nevoia si problema persoanei in cautarea de solutii terapeutice bazate pe cercetari stiintifice.

Evaluare rapida

Depresie Anxietate Stres

Testul DASS21

Mai multe detalii

Evaluare rapida

Testeaza-ti starea de bine

Testul Ryff

Mai multe detalii

Tehnici de relaxare

Elibereaza-te de Stres si Anxietate

Exercitii de respiratie

Mai multe detalii

Selecteaza tipul de afectiune cu care te confrunti si adreseaza-te unui specialist ID Therapy.

Combinam solutii psihoterapeutice diferite pentru a cartografia exact sursa si modalitatea de manifestare a fiecarui simptom.

Echipa ID Therapy combina tipurile de terapie intr-o maniera inovativa, pentru a scurta calea catre solutie si pentru a diagnostica direct in context.

Nadia Gorduza
Anxietate, Atacuri de panica, Depresie, Fobii, Frica de a vorbi in public, Frica de avion, Insomnie, Probleme de cuplu, Stres, Trauma Psihologica
Medic Psihoterapeut & Fondator ID THERAPY
probleme de cuplu, fobii, anxietate, atacuri de panica
 • Specializari
 • Certificari
  Singurul medic psihoterapeut din Romania specializat in Terapia de Cuplu prin metoda Gottman si in Terapie prin Realitate Virtuala pentru Fobii si Adictii, Management Anxietate. Reprezentant al Institutul Gottman din Seattle, SUA, cat si al Insitutului Virtually Better INC, Atlanta, USA
Raina Saguna
Anxietate, Atacuri de panica, Dependenta de alcool, Dependenta de fumat, Dependente, Depresie, Insomnie, Stres, Tulburari comportament alimentar, Tulburari de personalitate
Psihoterapeut Integrativ, Psiholog clinician
adictii, anxietate, trauma, depresie, insomnie, stres, tulburari de personalitate
 • Specializari
  • Psihoterapie integrativa individuala si de grup pt adulti, adolescenti, cuplu si familie
  • Psihologie clinica
 • Certificari
  • Psihoterapeut Integrativ Specialist- membru al Institutului Roman de Psihoterapie Integrativa-IRPI si al Federatiei Romane de Psihoterapie-FRP
  • Master Psihologie Clinica, Hipnoza Clinica Eriksoniana, Interventii psihoterapeutice de scurta durata
  • Certificare Hipnoza Ericksoniana Metropolis
  • Master Programare Neuro Lingvistica- certificat ITANLP
  • Life & Business Coach- certificat International Coaching Federation- ICF
Bogdan Pirtoaca
Anxietate, Atacuri de panica, Depresie, Fobii, Insomnie, Stres, Trauma Psihologica
Psiholog Clinician Principal si Psihoterapeut
acreditat in psihoterapii cognitive si comportamentale
Depresie, Anxietate, Atac de panica, Management furie
 • Specializari
  • Specializari
 • Certificari
  • Programul masteral „Tehnici Psihologice de Control al Comportamentului si Dezvoltarea Potentialului Uman”, Universitatea Babes-Boliay, Cluj