Video Video

Trateaza frica de paianjeni prin Realitate Virtuala

Cum putem invinge frica de paianjeni?

Terapia prin Realitate virtuala este o terapie revolutionara folosita pentru tratarea diverselor fobii, printre care si arahnofobia sau frica de insecte si in special de paianjeni.

Totul despre arahnofobie – ce este, care sunt cauzele, cum se manifesta si cum se poate trata aceasta.

Arahnofobia are un remediu eficient: terapia virtuala

Va puteti trata de arahnofobie prin terapia de expunere la realitatea virtuala, unde va veti intalniti cu obiectul fobiei (paianjenii) intr-o lume virtuala care simuleaza cat se poate de real situatia generatoare de anxietate.

Terapia de expunere la realitatea virtuala utilizeaza ochelari de proiectie 3D, dotati cu senzori de monitorizare a miscarilor corpului, care sunt conectati la un calculator. Acest lucru ii permite medicului/psihoterapeutului sa ofere o indrumare atenta, pastrand in acelasi timp controlul deplin asupra a tot ceea ce are loc, regland intensitatea terapiei in functie de nevoile individuale ale pacientului.

In timpul procesului de expunere la realitatea virtuala, veti vedea mai intai paianjenii la o distanta foarte mare de dumneavoastra, distanta care va scadea pas cu pas pe parcursul sedintelor, pe masura ce si starea de anxietate se va ameliora (cu minim 50% de la o expunere la alta).

Pe masura ce sunteti expus vizual la stimul cauzator, respectiv paianjeni, initial starea dvs de anxietate va creste dar veti fi invatati cum sa v-o gestionati atat din punct de vedere cognitiv, prin tehnici specifice de management al anxietatii cat si fizic, prin tehnici de relaxare.

Pentru tratarea acestei fobii, este necesar un numar de minim 6-8 sedinte (in functie de severitatea fobiei) astfel:

  • in prima sedinta se va face evaluarea arahnofobiei
  • in a doua sedinta veti invata tehnici de management al anxietatii
  • in urmatoarele 4-6 sedinte, in functie de severitatea fobiei, veti fi expusi in mediul virtual la stimul (respectiv la paianjeni), stimul care initial sunt un inert, dupa care se va putea deplasa catre dumneavoastra. Astfel se va produce desensibilizarea dvs la stimulul fobic.

Tot acest proces se intampla in prezenta medicului care va va coordona pas cu pas pe parcursul intregului proces terapeutic.

Cercetarile arata ca acest lucru poate fi la fel de eficient ca tehnica mai veche de expunere treptata a persoanei la paianjeni adevarati.

Exista si alte metode pentru tratarea acestei afectiuni. Mai multe detalii aici.

Adreseaza-te unui Specialist in Realitate Virtuala

Nadia Gorduza

Anxietate, Atacuri de panica, Depresie, Fobii, Frica de a vorbi in public, Frica de avion, Insomnie, Probleme de cuplu, Stres, Trauma Psihologica
Medic Psihoterapeut & Fondator ID THERAPY
probleme de cuplu, fobii, anxietate, atacuri de panica
Mai multe detalii

Nadia Gorduza este singurul psihoterapeut si trainer din Romania specializat in Terapie prin Realitate Virtuala pentru Fobii si Adictii.
Dr. Nadia Gorduza reprezinta in Romania Virtually Better Inc. USA.

VBIlogo-01
Evaluare rapida

Va este teama de insecte?

Test Evaluare Frica de Insecte

Mai multe detalii

Evaluare rapida

Testeaza-ti starea de bine

Testul Ryff

Mai multe detalii

Tehnici de relaxare

Elibereaza-te de Stres si Anxietate

Exercitii de respiratie

Mai multe detalii

Programeaza-te acum la o sedinta de psihoterapie

Telefon: +40751 202 272

Adresa: Strada Strada Naum Ramniceanu, nr. 23, ap. 1, Sector 1, Bucuresti, Romania