23 nov. 2019

3 pasi pentru a realiza cat esti de valoros

Tu iti cunosti valoarea?

Inainte de a-ti arata ce poti face pentru a realiza cat esti de important, vreau sa incep cu o poveste a unei cunostinte, Maria.

Maria este o femeie extrem de tacuta, care pastreaza pentru ea tot si ii este greu sa exprime in exterior ceea ce este si ceea ce simte, dar este o persoana extrem de atenta la detalii. Ea observa tot in jurul ei, lua notite si cel mai important- asculta. Cand cineva ii vorbea, ea asculta atat de profund cealalta persoana, incat parca intra cu totul in inima ta.

Maria avea un vis. Ea isi dorea sa detina un magazin de carti si sa discute povesti cu clientii sai. Isi imagina cum ar putea oferi cafea gratis celor care ii vor calca locul, isi imagina cum ar putea sa creeze grupuri de sprijin unde oamenii s-ar putea aduna si ar putea discuta liber, conectandu-se.

Maria si-a imaginat totul in mintea ei, de la culorile peretilor, pana la modelul chitantelor pe care avea sa le furnizeze la cumpararea unei carti. Cu toate acestea, isi spunea mereu ca acest vis al ei nu este fezabil, “Cum ar putea o persoana ca mine sa aiba o viata ca aceasta?”.

Maria doar visa, dar se oprea de fiecare data cu mii de scuze. Lasa aceste rezistente sa o opreasca din a avea ceea ce isi dorea. Niciodata nu a inceput sa isi creeze visul...

Maria nu si-a dat seama niciodata de ce este capabila si nu si-a recunoscut niciodata valoarea.

Ce este valoarea de sine?

Valoarea este utilitate, este importanta si este energie pozitiva. Este acea contributie pe care o aduci, lasand ceva mult mai bun decat ai gasit cand ai ajuns intr-un anumit context.

Cu totii avem ceva cu ce putem contribui. Nu ai fi aici daca nu ai avea un cadou special de impartit cu cei din jur.

Cu toate acestea, valoarea de sine poate fi extrem de greu de gasit. Cateodata lumea in care traim poate face destul de complicat sa ne dam seama de propria valoare. Poate ceea ce poti oferi tu nu este popular sau “trendy”, dar poate este extrem de necesar. Poate tu ai raspunsul de care cineva are nevoie. Ceea ce esti, locurile unde ai fost si ceea ce faci este extrem de important si poate impacta vietile altor oameni.

Totusi, daca nu ne exploram valoarea de sine si daca nu punem in aplicare visul nostru cel mai mare, nu putem spune ca ajutam 100% pe cineva.

Nu iti lasa valoarea de sine acoperita de ganduri, opinii, frici si negativitate. Ai incredere ca ceea ce oferi si ceea ce esti tu este destul de important si semnificativ.

Iata 3 pasi pentru a-ti descoperi si a-ti realiza valoarea de sine:

Elimina rezistenta

Nu exista limite in ajutorul pe care il poti oferi atunci cand iti expui valoarea in totalitate. Totusi, cum poti afla ce ai de oferit si ca acel lucru chiar va avea un impact asupra lumii inconjuratoare?

Stiu ca este atat de confuz atunci cand trebuie sa analizam norme sociale, opinii, evenimente din trecut si circumstante.

Sunt aici sa iti spun - ESTE POSIBIL. Este un proces, dar este POSIBIL si este necesar sa iti traiesti cea mai buna viata si sa ai energia sa te bucuri.

Acest proces este similar cu o ceapa - indepartand straturile de rezistenta care te-au ingramadit atat de mult timp.

Uneori, vrem mereu sa ne confruntam cu rezistentele noastre, deoarece suntem sub aceasta conceptie gresita ca suntem cine am fost. Aceasta mentalitate trebuie sa se schimbe - NU esti cine ai fost - poti fi oricine alegi sa fii.

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *