11 nov. 2016

Selfie-ul si Stima de sine

„Selfie”-ul este uneori legat de stima de sine scazuta si satisfactia scazuta de viata, insa depinde de personalitatea fiecaruia.

Noile cercetari arata ca intr-adevar „selfie”-ul postat pe social media este legat de stima de sine si satisfactia de viata scazute.

Studiul s-a axat asupra oamenilor care „pandesc” pe social media, mai degraba decat sa fie activi. A pandi inseamna doar „a observa” fara sa iei parte efectiv. Cercetatorii au descoperit ca postarea pe social media nu a fost legata de stima de sine sau de satisfactia fata de viata.

Cu toate acestea, cu cat oamenii se uita mai mult la „selfie”-uri – indiferent daca sunt ale lor sau ale altor persoane – cu atat este mai mica stima fata de sine si satisfactia in viata.

Principalul autor al studiului Rouxu Wang a declarat: ”Oamenii de obicei posteaza „selfie”-uri atunci cand sunt fericiti sau se distreaza. Acest lucru usureaza altcuiva privitul la aceste poze si acea persoana crede atunci ca viata lui/ei nu este la fel de frumoasa ca a lor.”

Pentru unii oameni privitul „selfie”-urilor este bun

Totusi, privitul „selfie”-urilor nu a avut implicatii negative pentru toata lumea. Cei care si-au dorit foarte mult sa fie populari au avut o mai mare satisfactie in ceea ce priveste propria persoana si viata in general, in cazul in care s-au uitat la mai multe...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *