11 iul. 2016

Prietenia – Capat sau Inceput de Drum

Sunt unele cuvinte care ne lovesc in inima si ne fac sa simtim ca ne fuge pamantul de sub picioare. Din pacate, cu totii stim ce inseamna „Vreau sa ramanem prieteni”, si cu totii am fost pusi la un moment dat intr-o postura sau alta, de a le folosi, sau de a le primi.

Ne pica cerul in cap, pentru ca toate visurile si toate sentimentele pe care le nutrim pentru acea persoana, sunt desarte si nu-si mai gasesc locul in care sa se cuibareasca. Totul e in zadar. Sau nu?

Daca am spune asta dupa ce ne casatorim, ce-ar insemna? Daca am incerca cu adevarat sa fim prieteni cu cea/cel pe care-l consideram partener de viata? Ce impact ar avea acest lucru asupra satisfactiei maritale sau asupra ratei divortului in general?

Va spunem o poveste care, zicem noi, explica foarte bine acest fenomen si care creioneaza rolul extrem de important pe care-l joaca prietenia intr-un cuplu:

„Andrei si Ioana s-au cunoscut in timpul facultatii si s-au indragostit, in ciuda diferentelor dintre ei.

Andrei era genul de persoana ganditoare, ii placea sa contempleze si sa vorbeasca doar ce trebuie, cand trebuie. Ioana era opusul lui. Era extroverta, afectiva si ii placea sa fie mereu inconjurata de oameni si veselie.

Dupa ceva timp s-au casatorit, iar cele doua personalitati au inceput sa se bata cap in cap. Prima senzatie de gol in interior pe care a avut-o Ioana, a aparut chiar in timp ce erau in luna de miere.

Andrei nu spunea decat doua-trei cuvinte, lipsite de emotie, si asta pentru ca il intreba Ioana cate ceva. Acest lucru a facut-o sa se simta singura si sa se inchida i...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *