15 iul. 2019

Oamenii care nu iti merita timpul

Nu iti irosi nici macar o secunda mai mult decat e nevoie pentru ei.

Nimeni nu are timp sa fie nervos si totusi, anumite persoane ne enerveaza la culme.

Probabil te intrebi care sunt solutiile?

Exista anumite tipuri de oameni care iti pot afecta starea de bine psihologica si pot fi o sursa de stres.

Iata cateva exemple!

Oamenii care cred ca experienta ta este neinsemnata

Mereu stiu mai mult decat ceilalti. Au trait sa vada totul. Povestea lor trista este cu mult peste a ta. Ideile lor sunt geniale. Nu vor sa invete lucruri noi si vor ei sa ii invete pe ceilalti.

Desigur, probabil ca mereu au fost asa. Este posibil chiar din liceu. Asadar, chiar nu au nici o cunostinta noua pe care sa o dea ca lectie. Nu au nici macar o idee, doar critica. Asta nu ii opreste din a face pe sefii in orice conversatie.

Cu cat te certi mai mult cu aceste persoane, cu atat ei se vor simti mai importanti. Mereu vor raspunde cu o replica „inteleapta” care de fapt, nu este, dar ei nu stiu asta. Asa ca nu te obosi cu ei.

Oamenii care vor sa se simta ofensati

Cand esti ofensat, te simti bine. Din punct de vedere moral. Iti dai voie sa judeci pe altcineva. Pentru a exprima o ofensa nu trebuie sa te chinui deloc. Insulti pe cineva si gata. Pare chiar productiv sa iti exprimi parerile fata de ceva.

Unii dintre noi invata sa fie mai rezervati. Dar varul tau sau prietenul tau din liceu, sunt mereu in cautarea unei incurcaturi. De abia asteapta sa reproseze insulte toata ziua si sa incerce sa il faca pe celalalt sa se simta inferior din cauza alegerii sale politice.

Acesti oameni nu sunt chiar ofensati de catre tine sau de ce faci tu. Ei doar cauta pe cineva pentru a se lauda. Lasa-i in pace.

Oamenii care nu au constiinta de sine

Aceasta categorie probabil ca contine toate tipurile de persoane care nu merita timpul tau. Umanitatea nu ii poate ajuta. Nu au gene pentru constiinta de sine si nu ii poti judeca prea aspru.

Dar prea multi ticalosi privilegiati cu creiere perfect sanatoase se antreneaza sa fie nesimtiti. Ei decid sa evite consecintele comportamentului lor si sa se justifice zgomotos. Scuza-i. Ei asteapta ca toata lumea sa se acomodeze comportamentului lor.

In timp, lipsa constiintei de sine devine un obicei. Va trebui sa te confrunti cu acestia si chiar sa te afli in competitie cu ei. Dar sa ii schimbi? Slabe sanse.

Oamenii care nu invata din greseli

Oamenii cu creiere perfect functionale nu le folosesc. Ei cer aceleasi sfaturi de fiecare data. In viziunea lor, tot ce stii ti-a fost indopat cu...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *