18 aug. 2019

De ce nimic nu te face fericit si cum sa depasesti aceasta situatie?

Daca te gandesti in acest moment ca “Nimic nu ma mai face fericit...”, iti voi pune o intrebare dura:

Ce iti doresti la sfarsitul vietii?

Incearca sa-ti imaginezi acel moment si decide cum ai vrea sa te simti in acel moment, ce amintiri ai vrea sa ai in acel moment, ce lucuri ai vrea sa ai cu tine in acel moment si pe cine, cum vei fi in acel moment?

Te vezi epuziat? Ai trait o viata plina de stres?

Ai pus fericirea si momentele de bucurie pe pauza pana venea weekend-ul, vacanta si pensia. Ai trecut prin fiecare zi doar pentru a veni cealalta. Te-ai grabit prin viata, ti-ai dorit sa vina viitorul, ai uitat sa te bucuri de momentele mici din prezent. Ai asteptat sa vina banii si in schimb ai lucrat la un loc de munca pe care l-ai urat. Ai asteptat mult prea mult pana sa calatoresti pentru ca nu puteai sa iti iei liber.

Viata a fost mult prea ocupata pentru a crea amintiri cu prietenii. Ai uitat ca placerea exista la momentul prezent si niciodata nu ai avut grija de nevoile tale. In fiecare moment ti-ai proiectat fericirea in viitor, iar viitorul a venit si te simti obosit, ai regrete si te simti neimplinit.

SAU

Te vezi satisfacut- ai trait viata dupa propriile reguli

Ai invatat arta si mindset-ul fericirii destul de devreme si ai luat decizia sa te bucuri de fiecare moment al vietii tale fara a pune aceste momente pe pauza pana cand vei avea timp de ele. Ai realizat ca mindset-ul fericirii poate sa iti dea o energie spectaculoasa si poate sa imprastie emotii pozitive in orice lucru din jurul tau. Fericire, implinire, entuziasm si abundenta te-au urmarit peste tot.

Semne de atentionare ca ai putea sa fii nefericit!

Esti WOEFUL? Acesta este un acronim preluat din limba engleza pentru ceea ce nefericrea ar putea sa insemne. Acestea reprezinta si semnele de atentionare si ar putea sa arate ca esti nefericit. Iata ce inseamna!

W- Whiney- Plangacios

O- Out of Control- Fara control

E- Expectations- Asteptari

F-Fear- Frica

U-Unfulfilled- Neimplinit

L-Limitations-Limitari

Sa le luam pe rand pentru a explica mai bine:

Whiney- Plangacios

Te plangi constant, critici tot ce este in jurul tau? Bineinteles ca o faci! Fiecare dintre noi face asta intr-o oarecare masura. Insa, acest lucru nu ar trebui sa fie ceva normal in viata ta de zi cu zi. Acesta ar trebui sa fie un semn de atentionare ca ceva nu este in regula in viata ta.

Daca te surpinzi plangandu-te de ceva anume, fii fericit pentru acest semn de atentionare! Identifica care este sursa criticilor si a motivelor de suprare si fa un plan pentru a le schimba! Urmeaza-ti zambetul, nu durerea!

Out of control- Fara control

Te simti in afara controlului? Te simt epuizat, anxios, confuz, neclar? Daca identifici aceste emotii la tine, este un semn ca trebuie sa castigi mai multa claritate, trebuie sa te focalizezi mai bine si sa iti aliniezi mai bine lucrurile.

Expectations- Asteptari

Lasi asteptarile sa iti controleze fericirea? Lasi modalitatea de gandire a altor persoane sa iti controleze prorpiile actiuni? Simti ca altcineva ia deciziile importante in viata ta si de aceea te simti nefericit?

In primul rand, evalueaza cine pune asteptari in viata ta si intreaba-te daca aceste asteptari sunt aliniate la obiectivele tale. Uneori este foarte usor sa confunzi asteptarile pe care tu insuti le setezi si cele setate de cei din jur. Urmeaza doar asteptarile pe care tu le ai de la tine! Fii clar si decis in ceea ce priveste obiectivele pe care le ai si in ceea ce priveste asteptarile pe care TU le setezi pentru tine!

Fear- Frica

Lasi lucuri la o parte de frica ca nu stii ce se va intampla? Iti este frica de necunoscut? Ai lasat esecurile sa te indeparteze de un viitor succes? Aspiri la mai mult, dar zona de confort nu te lasa sa o depasesti?

Frica este un instinct natural in viata noastra- ne protejeaza de evenimente catastrofice. Insa, problema este ca noi nu suntem cei mai buni evaluatori ai riscului. Nu prea stim sa ne dam seama daca ceva este de speriat si ar trebui sa ne fie frica in mod obiectiv sau este doar frica irationala.

Cand emotiile care reprezinta frica apar, cand simti ca frica te trage inapoi de la a lua in calcul o oportunitate, intreaba-te: De ce spun NU acestei oportunitati? Este doar o scuza pentru a ramane in zona mea de confort? Este aceasta decizie aliniata cu rezultatul pe care mi-l doresc?

Unfulfilled- Neimplinit

Esti plictisit, neinteresat, obosit si neimplinit? La sfarsitul zilei simti un vid si un gol in interiorul tau?

Cand avem aceste emotii, de fapt, ne aflam pe modul de autopilot al creierului nostru computer. In acest moment noi nu crestem si nu ne dezvoltam personal. Este doar creierul care merge pe pilot automat si noi doar trecem prin viata fara a schimba directia constient.

Identifica domeniile din viata ta care nu mai ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *