22 apr. 2019

Reintoarcerea la munca dupa ce v-ati confruntat cu probleme de sanatate mintala

Daca ati avut o problema de sanatate mintala si nu ati mai putut sa lucrati pentru o perioada de timp, va puteti face griji legate de reintoarcerea la locul de munca. S-ar putea sa fiti preocupati de modul in care vor reactiona colegii, de exemplu, sau ca nu veti putea face fata.

Dar majoritatea oamenilor considera ca revenirea la lucru este un pas pozitiv, iar sprijinul este disponibil pentru a va usura reintegrarea.

Revenirea la locul la munca dupa ce ati avut o problema de sanatate mintala

Daca postul este inca deschis pentru dumneavoastra, luati in considerare discutia cu medicul de familie inainte de a va intoarce la serviciu. Apoi, puteti aranja o intalnire cu angajatorul sau consilierul in domeniul sanatatii.

Puteti discuta orice va intereseaza despre revenirea la serviciu, inclusiv despre orice recomandari de la medicul de familie.

Poate doriti sa cereti:

  • Ore flexibile - doriti sa va intoarceti cu jumatate de norma, de exemplu, sau sa incepeti mai tarziu in cursul zilei daca aveti stare de somnolenta dimineata din cauza tratamentului medicamentos
  • Sprijinul unui coleg pe termen scurt sau lung
  • Un loc unde puteti sa faceti o pauza cand este nevoie

Cum pot fi sprijinite persoanele cu probleme de sanatate mintala 

1.Modificari rezonabile ale conditiilor de munca

Prin lege, angajatorii trebuie sa faca anumite "modificari rezonabile" pentru angajatii cu dizabilitati sau pentru alte probleme fizice sau mentale pe termen lung.

Acest lucru ar putea insemna ca o persoana cu anxietate sociala sa aiba mai degraba propriul birou, decat sa lucreze intr-o incapere mai mare impreuna cu mai multi colegi, de exemplu.

2.Acces la munca

Daca aveti nevoie de ajutor suplimentar dincolo de modificarile rezonabile, puteti aplica pentru acordarea accesului la munca. Este vorba de o asistenta practica, astfel incat sa puteti continua sa va faceti munca sau sa incepeti una noua.

3.Pregatire pentru munca

Pregatirea pentru munca se refera la oferirea unei consultante gratuite persoanelor cu probleme de sanatate care doresc sa ramana sau sa se intoarca la munca.

Daca va cautati un nou loc de munca

Daca aveti probleme de sanatate mintala si daca sunteti somer si doriti sa va intoarceti la lucru, va pot ajuta consilierii pentru ocu...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *