08 iun. 2016

Introvert sau Extrovert – Cum e sa fii in pielea fiecaruia

A fi introvert sau extrovert, este un dar, nu o alegere.

In timp ce extrovertii sunt sufletul petrecerilor si al cercurilor sociale, fiind intotdeauna inconjurati de prieteni si de o aura energetica molipsitoare, introvertii sunt cunoscuti mai degraba ca fiind antisociali sau plictisitori, desi nu toti inteleg ce inseamna sa fii in pielea unei persoane introvertite.

Studiile demonstreaza ca introvertii proceseaza informatia total diferit fata de extroverti. Dat fiind ca au o bogata lume interioara, introvertilor le vine greu sa proceseze informatia primita din exterior, de aceea viteza lor de reactie si de manifestare este scazuta, pe cand extrovertii reactioneaza rapid la stimuli.

Conform studiului The Introvert Advantage, realizat de Marti Olsen Laney, introvertii au o cale neuronala mai lunga pentru a procesa stimulii externi. Informatiile curg pe aceasta cale neuronala si contribuie la memoria de lunga durata si la planificare. Cu alte cuvinte, este mult mai complicat pentru introverti sa proceseze interactiunile si evenimentele. In timp ce proceseaza informatia, introvertii sunt foarte atenti la gandurile lor si la sentimentele pe care aceasta le provoaca.

Un alt studiu, semnat de psihologul Hans Eysenck, arata faptul ca introvertii au nevoie de putina stimulare externa pentru a fi treji si pe pozitie pentru orice eventualitate, pe cand extrovertii cu asta se hranesc. De asemenea, introver...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *