31 ian. 2017

Injuraturile, folosite mai des de oamenii onesti

O noua cercetare psihologica descopera faptul ca oamenii care folosesc injuraturile mai frecvent sunt, de fapt, mai onesti.

Motivul poate fi acela ca oamenii utilizeaza injuraturile atunci cand vorbesc cinstit si nu isi filtreaza gandurile si emotiile.

Doctorul David Stillwell, unul dintre autorii studiului publicat in revista „Social Psychological and Personality Science” (Feldman et al., 2017), a declarat: „Relatia dintre injuratura si onestitate este una complicata.

Injuraturile sunt adesea inadecvate, dar pot fi, de asemenea, dovada ca cineva isi va spune parerea lui sincera. La fel cum nu-si filtreaza limbajul pentru a fi mai placut, tot asa nu-si filtreaza nici punctul lui de vedere”.

Pentru prima parte a cercetarii, 276 de persoane au enumerat cuvintele cele mai frecvent utilizate – inclusiv injuraturile lor favorite.

In a doua parte a cercetarii, datele au fost colectate de la 75,000 de persoane de pe Facebook pentru a vedea cat de mult au folosit acestea injuratura.

In ambele cazuri, cercetatorii au descoperit ca injuraturile au fost legate de o sinceritate mai mare. De exemplu, in cazul pers...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *