17 oct. 2019

Simti ca nu esti indeajuns de bun? Afla ce poti face!

Ti s-a intamplat si tie sa simti ca nu esti indeajuns de bun?

Te-ai zbatut cu tine insuti sa demonstrezi ca meriti ceva anume, ca esti destul de bun pentru a primi acel lucru, dar pe de alta parte simteai ca nu indeplinesti anumite standarde impuse fie de ceilalti, fie de societate sau chiar de tine insuti?

Daca ti se pare cunoscut acest scenariu, vreau sa iti amintesc ca nu esti singur!

Cu totii ne regasim la un moment dat in viata in aceasta situatie care pare fara scapare.

De fapt, cred ca fiecare individ se intalneste cu aceste sentimente in viata, mai ales atunci cand viata ne pune niste intrebari destul de dure si dificile. Si pentru ca nu avem un raspuns la fiecare intrebare impredictibila, ajungem sa ne simtim neajutorati si fara valoare.

Dar nu crezi ca a te bucura doar de situatii favorabile si a te preda celor nefavorabile este o intrebare intriganta asupra duritatii tale mintale?

Ceea ce pot sa iti spun sigur este ca aceste momente dure si suparatoare prin care trecem cu totii sunt esentiale pentru transformarea noastra in niste indivizi mai puternici si mai pozitivi.  Altfel, viata ar merge din inertie, fara nicio explorare si entuziasm.

Insa, sentimentul ca nu esti suficient de bun te poate duce intr-o zona extrem de intunecata si te poate dobori.

Eu te provoc sa iei in considerare urmatoarele 8 strategii si sa le pui in aplicare atunci cand nu te simti suficient de bun.

Iata care sunt cele 8 strategii care te vor ajuta sa fii increzator si sa simti ca esti valoros!

Inceteaza sa te mai compari cu ceilalti

Fiecare dintre noi este diferit in felul sau. Problema este ca atunci cand suntem in cautarea de a deveni ca toti ceilalti, ne pierdem propria originalitate. Si prin acest mod nu numai ca ne pierdem originalitatea, ci ne pierdem ceva mult mai pretios- iubirea de sine.

Daca ne comparam la nesfarsit cu ceilalti este atat de distructiv, incat poate sa declanseze sentimentul de neajutorare si ne putem vedea pe noi insine fara valoare.

Asadar, un prim lucru pe care il poti face, este sa nu te mai compari cu ceilalti. Cu cat ne comparam mai mult, cu atat pierdem mai mult.

Reaminsteste-ti realizarile anterioare

Daca esti capabil sa simti ca nu esti suficient de bun, ai toata puterea si capacitatea sa te simti si mandru de tine, crede-ma! Orice emotie pozitiva pe care ti-o scoti din cartea amintirilor tale poate sa iti umple mintea si corpul cu bucurii si te poate revigora.

Stiu ca e simplu de spus si greu de facut, stiu ca este dificil sa gandesti pozitiv sub influenta negativitatii. Dar este doar o initiere care trebuie sa creeze o baza puternica pentru salvarea ta. Fie ca este cel mai mic lucru, orice simt al realizarii tale trecute anuleaza sentimentul de inutilitate.

Asa ca nu trebuie decat sa pornesti amintirile pozitive. Este antidotul perfect.

Pune-ti gandurile pe “Mod Avion” pentru putin timp

Din fericire, nu este asa greu precum pare. Mintea este extrem de surprinzatoare si intr-o nanosecunda ea poate sa ne schimbe starea de la o extrema la alta, doar din cauza credintelor care misuna in spatele trairilor.

Asadar, de fiecare data cand simti ca nu esti suficient de bun, aminteste-ti ca este doar frecventa si calitatea gandurilor care te fac sa te simti asa si acestea trebuie schimbate, nu tu.

Cu totii ne lovim de aceste momente grele cand simti ca nu poti face prea multe pentru a schimba situatia. Cea mai buna varianta este sa lasi aceasta etapa sa treaca fara a gandi prea mult. Pune stop “overthinking-ului”.

Asadar, data viitoare cand simti ca nu esti indeajuns de bun, aminteste-ti sa nu mai gandesti atat de mult!

Exprima emotiile negative

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *