23 iun. 2016

Empatia – Calitatea Oamenilor Sensibili

Ai intrat vreodata intr-o camera si ai simtit cum te cuprinde un val de energie negativa?

Ai avut vreodata o conversatie cu o persoana necunoscuta si ai putut spune despre ea ca este trista sau are probleme, fara ca aceasta sa scoata un cuvant despre acest lucru?

Cand privesti ceva ce ti se pare incredibil de frumos, ai tendinta de a incepe sa plangi, simtind ca e atat de multa frumusete incat nu poti sa o cuprinzi?

Daca vreuna dintre situatiile de mai sus iti suna cunoscuta, inseamna ca esti o persoana empatica, foarte sensibila si foarte expusa stimulilor externi.

Iata 10 semne care definesc o persoana empatica:

  1. Ti se spune des ca esti o persoana prea sensibila, prea emotionala si ca iti „pui inima pe tava”. De asemenea, cei din jur sunt surprinsi de faptul ca poticiti gandurile” sau sentimentele altora, pe care ei nici macar nu le observa.
  2. Negativismul te copleseste. In timp ce altii pot tolera vocile ridicate, conflictele sau starile tensionate, pe tine te distrug psihic. Poti ajunge sa te simti rau fizic sau sa resimti durere ca rezultat al valului de energie negativa din jurul tau. Tu ai nevoie de liniste si armonie.
  3. Te obosesc locurile aglomerate. Nu iti place sa mergi la mall, in aeroporturi sau alte locuri publice si aglomerate, pentru ca te simti sufocat si te extenueaza. Simti nevoia sa pleci cat mai repede si sa stai cu gandurile tale.
  4. Ai o intuitie grozava. Esti genul de persoana care pare sa stie lucruri fara sa i se spuna. Simti ce trebuie facut in diverse situatii si ce s-ar putea sa se intample. Gandurile tale intuitive se dovedesc a fi adevarate aproape intotdeauna.
  5. Ai nevoie de timp petrecut doar tu cu tine. Stimulii externi te epuizeaza psihic si emotional, si uneori ai nevoie sa te deconectezi. Uneori ai tendinta de a te izola, acasa sau in natura, pentru a te relaxa si a-ti reincarca bateriile.
  6. Eviti stirile negative. Te afecteaza atat de mult, incat eviti sa privesti sau sa citesti despre stiri si evenimente tragice.
  7. Poti sa-ti dai seama foarte usor daca cineva minte. Avantajul de a fi empatic este ca poti sa-i citesti pe ceilalti doar privindu-le chipul sau simtind fluctuatiile vocii pe care le capata in diverse situatii.
  8. Imprumuti starile celor din jur. Esti un burete emotional care absoarbe toate energiile si starile din jur. De aceea, daca cineva este suparat, in loc sa il ajuti sa isi revina, ii imprumuti supararea indiferent daca are legatura cu tine sau nu. Partea buna este ca acest lucru te face mai placut de catre ceilalti, pentru ca se simt intelesi. Partea rea este ca de cate ori au o problema, toti apeleaza la tine.
  9. Ai o voce interioara foarte vibranta. Esti o persoana creativa si cu o imaginatie bogata. Te simti apropiat de animale si ai o relatie speciala cu ele.
  10. Aproape simti zilele. Fiecare zi a saptamanii, fiecare luna si anotimp au o „senzatie” specifica pentru tine. Te simti in mod special obosit si incarcat la inceputul saptamanii de lucru.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *