26 ian. 2017

Durerile de cap cronice – ce vitamina le opreste

Cel mai extins studiu efectuat pana in prezent arata faptul ca durerile de cap cronice sunt in stransa legatura cu deficienta de vitamine.

Cercetatorii au descoperit ca la barbatii cu cele mai scazute niveluri ale vitaminei D au existat de doua ori mai multe riscuri de a suferi de durerile de cap cronice decat la cei cu un nivel ridicat de vitamina D.

Studiul finlandez s-a desfasurat asupra unui numar de 2,601 barbati si a constatat faptul ca 68% dintre acestia au avut deficienta de vitamina D. Cei care s-au plans de dureri de cap cronice au avut niveluri si mai scazute ale vitaminei D decat ceilalti.

Pe de alta parte, durerile de cap cronice au fost observate mai mult in lunile de iarna. In timpul iernii, beneficiind de mai putina lumina solara decat in celelalte luni, organismul nu mai este capabil sa produca o cantitate suficienta de vitamina D.

Finlanda este un loc deosebit de bun pentru a cerceta efectul pe care il are vitamina D asupra durerilor de cap, deoarece aici este mult mai putin soare in timpul iernii. Acelasi lucru este valabil si pentru alte tari nordice sau cele in care oamenii isi petrec putin timp afara.

Medicamentele actuale, analgezicele, ar putea face mai mult rau decat bine in unele cazuri. Oamenii iau in mod frecvent o medicat...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *