25 nov. 2019

6 metode prin care poti sa te dezvolti personal in mod constant

Persoanele de succes acorda o importanta foarte mare cresterii si dezvoltarii personale. Chiar daca se afla in culmea carierei, tot isi fac timpul necesar in programul lor aglomerat pentru a iesi din zona de confort si pentru a-si atinge potentialul interior.

Ce inseamna crestere personala?

Este un proces de dezvoltare psihologica, fizica, sociala si spirituala. Este un proces activ, care se intinde pe durata intregii vieti, un proces de invatare si de dezvoltare a diverselor abilitati dupe ce s-a terminat perioada de educatie formala.

Frumusetea dezvoltarii personale  sta fix in posibilitatile ei nelimitate- poti invata din multe domenii care iti capteaza interesul si sa sapi cat de adanc doresti tu in subiectul respectiv. Si prin dezvoltarea personala continua tu poti sa iti setezi calea catre o viata implinita si frumoasa.

Trebuie sa tii minte ca niciodata nu e prea traziu!

Daca tocmai ce ti-a venit ideea ca vrei sa investesti in dezvoltarea ta personala, poti sa incepi de astazi sa faci acest lucru! Acum este un moment perfect sa incepi!

Iata care sunt modalitatile prin care poti sa cresti si sa te dezvolti personal!

Dezvolta-te intr-un domeniu de care esti extrem de pasionat

Pentru inceput, gandeste-te la interesele tale si la pasiunile tale. Incearca sa iti amintesti ce te pasiona cand erai copil, ce iti placea cel mai tare atunci cand erai mic? Ce iubeai sa faci in copilarie? Bill Gates spunea odata ca esti predispus sa excelezi in ceva de care erai obsedat atunci cand aveai intre 12 si 18 ani.

Daca nu iti aduci aminte de nimic sau daca nimic nu te pasiona cand erai copil, incearca sa te gandesti la ce iti aduce fericire in momentul actual. Care sunt lucrurile despre care ai putea vorbi ore in sir?

Spre exemplu, daca te-ai uitat la filme straine foarte des in ultima perioada, poate ai putea sa incepi sa inveti o noua limba. Imagineaza-ti cat de satisfacut vei fi cand te vei uita la filme si nu vei mai pune subtitrarile, in sfarsit!

Odata ce ti-ai gasit pasiunea, trebuie sa ai rabdare. Aminteste-ti ca este ok sa iei lucrurile incet si sa nu grabesti procesul. Poate ti se pare ca toti ceilalti in afara de tine se dezvolta in ceva anume cu viteza luminii, dar cu siguranta acest lucru este doar o iluzie. Si chiar daca este adevarat, nu te demotiva. Fiecare are propriul ritm!

Utilizeaza-ti curiozitatea pentru a cultiva abilitati noi

Anumite abilitati de baza, simple si usoare te pot ajuta foarte mult atunci cand vine vorba de locul de munca sau cand vine vorba de relatiile interumane.

Hai sa luam in considerare empatia, spre exemplu, care este considerata a fi una dintre cele mai importante abilitati de baza, atat la locul de munca, cat si in viata de zi cu zi.

Empatia este asociata in mod comun cu experiente de viata similare cu ceilalti. Dar cum empatizam atunci cand nu ne-am aflat niciodata in aceeasi situatie cu cel de langa noi?

Raspunsul este curiozitatea!

Data viitoare cand cineva iti spune ca nu se mai poate descurca cu ceva anume si ca nu mai face fata, fii curios si pune-te in locul lui si gandeste-te ce ai face tu daca ai fi in situ...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *