12 iun. 2016

Comunicarea Verbala: Cheia legaturii interpersonale

Daca pana acum se spunea ca poti castiga increderea oamenilor avand grija la postura corpului si la mesajele non-verbale pe care le transmiti astfel, o noua cercetare stiintifica demonstreaza ca secretul consta, de fapt, in a pune intrebari si a face schimb de informatii.

Pentru studiu, care a fost publicat in The Journal of Language and Social Psychology, psihologii au testat modul in care doi necunoscuti „se sincronizeaza” din punct de vedere lingvistic.

Profesorul William Ickes, care s-a ocupat de acest studiu, mentioneaza urmatoarele:

„Incepand din 1970, multi cercetatori au clamat puterea comunicarii non-verbale in crearea unei prime impresii bune si in conectarea cu ceilalti.

Cercetarea noastra demonstreaza ca pentru dezvoltarea unui teritoriu comun de intelegere in interactiunile initiale si nestructurate, este nevoie de cuvinte verbalizate.”

Studiul a avut perechi de necunoscuti, pusi impreuna „accidental” si filmati in timp ce incercau sa se cunoasca unii pe altii.

Rezultatele au aratat ca, in crearea legaturii sociale, contactul vizual si gesturile au avut prea putina importanta. Cheia este comunicarea verbala, nu non-verbala.

Profesorul Perry Fuchs, de la University of Texas unde cercetarea a avut loc, a adaugat:

„Aceasta cercetare bazata pe interactiunile initiale dintre doi straini, are implicatii in toate aspectele vietii noastre sociale si in contextul muncii.

Va fi interesant sa vedem cum cercetatorii extind studiul in spatiul online sau telefonic, unde se intampla acum multe dintre interactiunile noastre initiale.”

Sursa: http://www.spring.org.uk/2016/06/real-secret-trust-understanding.php

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *