28 mai 2020

30 de minute pe zi acordate tie iti pot creste productivitatea!

Iti doresti sa fii productiv si sa iti atingi obiectivele?

Sa traim in secolul 21 este fantastic. Lucrurile la care avem acces in fiecare zi ne ajuta sa traim o viata plina de conveniente.

Putem sa vorbim cu prietenii de pe diferite parti ale globului in timp real, putem sa ne comandam mancare printr-o aplicatie de telefon si sa ajunga la noi acasa in mai putin de 30 de minute. Este o diferenta enorma de acum 50 de ani, cand ar fi durat aproape o luna sa ajunga o scrisoare din Londra pana in New York.

Avem foarte multe beneficii pentru care ar trebui sa fim recunoscatori, insa cu ele, vin si partile mai putin imbucuratoare. Cum este atat de simplu sa ne conectam cu ceilalti, am devenit dependenti de telefoanele noastre mobile si cerem atentie in fiecare minut. Au trecut de mult acele vremuri in care daca simteai nevoia de un moment de liniste pentru tine insuti, scoteai cablul de la telefon si nimeni nu te mai putea contacta. Acum, daca nu ai telefonul disponibil, parca oamenii te considera ciudat si este nevoie sa inventam scuze precum nu mai am baterie sau nu mai functioneaza telefonul, pentru a prinde cateva momente de singuratate.

Tot ceea ce avem nevoie sunt 30 de minute!

Toate aceste cerinte si intreruperi ale atentiei distrug abilitatea noastra de a ne focaliza pe noi insine. Suntem impinsi sa ne focalizam pe ceilalti. Dar, daca ne-am programa putin timp pentru noi insine in fiecare zi, vom avea abilitatea de a ne focaliza pe prioritatile noastre si pe lucrurile pe care le dorim pentru noi insine.

Doar atunci cand reusim sa ne focalizam pe prioritatile noastre putem sa incepem sa atingem acele lucruri pe care le dorim. Totodata, acest lucru poate sa ne faca mult mai de apreciati in fata celorlalti.

Robin Sharma scria de Clubul de la 5 dimineata. Acest “club” presupune sa te trezesti in fiecare zi la 5 dimineata, sa faci 20 de minute de exercitii fizice, 20 de minute de organizare si planificare a zilei si 20 de minute pentru a invata ceva nou. Daca iti acorzi tie insuti aceasta ora in fiecare zi pentru a te focaliza pe tine insuti, te va ajuta sa ai o zi fantastica.

Acest “club” poate nu este pentru oricine, dar daca reusesti sa te pui in pat seara devreme si sa adormi in timp util, te vei trezi dimineata extrem de energic si vitalizat.

Insa, nu este nevoie sa petreci in fiecare zi o ora pentru tine insuti.

Tot ceea ce ai nevoie este sa stai cu tine 30 de minute.

Sunt multe lucuri pe care le poti face in 30 de minute, lucuri care te vor ajuta sa fii mai productiv in ziua care urmeaza.

Iata cateva din ele!

Focalizeaza-te pe prioritati

Multi oameni au obiective si aspiratii la care nu au reusit sa lucreze si pe care nu le-au atins. Dar daca iti acorzi timp suficient sa reflectezi la planul tau zilnic, vei avea posibilitatea sa te focal...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *