16 feb. 2017

Un sot mai scund – o sotie nefericita?

Aproximativ 50% dintre femeile din SUA nu vor accepta un sot mai scund decat ele.

O veste chiar mai rea pentru barbatul mai scund este un studiu anterior care a constatat ca doar 4% dintre femei ar accepta un sot mai scund.

Este justificata aceasta preferinta? Daca scopul este fericirea, atunci raspunsul ar putea fi da.

Cu cat este mai mare diferenta de inaltime dintre sot si sotie, cu atat mai fericita este sotia, arata un studiu recent despre cuplu.

Dar acest efect incepe sa dispara odata cu trecerea anilor. Dupa aproximativ 18 ani de casatorie, diferenta de inaltime nu mai este legata de cresterea fericirii unei sotii.

Cititi mai multe despre CELE 7 PRINCIPII PENTRU O CASATORIE FERICITA

Sotia nu ar fi mai putin fericita daca ar avea un sot mai scund decat ea.

Este surprinzator ca beneficiul fericirii a durat atat de mult. De obicei, oamenii se obisnuiesc destul de repede cu lucrurile care-i fac mai fericiti.

Doctorul Kitae Sohn, autorul studiului publicat in revista „Personality and Individual Differences” (Sohn, 2016), a declarat:

„Desi se stia ca femeile prefera barbatii inalti din motive ce tin de evolutie, niciun studiu anterior nu a investigat daca un sot mai inalt o face mai fericita pe sotia lui sau daca un sot mai scund o face mai putin fericita”.

Concluziile provin dintr-o analiza a mii de femei indoneziene, unele dintre ele fiind urmarite mai mult de 14 ani.

Dr. Sohn scrie in articol ca inaltimea relativa a sotului are mai multe avantaje pentru sotie: „Unul dintre aceste avantaje este valoarea intrinseca a inaltimii; femeile pur si simplu prefera parteneri mai inalti”.

Acest lucru este similar cu preferinta unor oameni pentru mancarea grasa, sarata sau dulce fara sa stie exact de ce.

Aceste alimente sunt esentiale pentru supravietuire, dar au fost limitate pe masura ce oamenii au evoluat – prin urmare, pofta crescuta pentru aceste alimente a crescut capacitatea de reproducere in trecut.

In mod similar, in trecut, preferinta femeii pentru inaltimea barbatului i-a crescut acesteia capacitatea reproductiva, astfel incat un sot mai scund nu era o optiune potrivita.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *