24 iun. 2017

Cand Mergem la Terapie pentru Relatia de Cuplu? (VIDEO)

Momentul ideal pentru a veni la terapie pentru relatia de cuplu este cand inca mai poti preveni sau ai ajuns intr-un blocaj perpetuu din care nu stii cum sa iesi.

Studiile arata ca partenerii de cuplu asteapta in medie 6 ani de la producerea primului conflict major pana sa se decida sa faca terapie pentru relatia de cuplu sau sa divorteze efectiv, fara a mai depune niciun alt efort.

Salveaza-ti casnicia prin terapie pentru relatia de cuplu

Din pacate, in Romania majoritatea cuplurilor vin la terapie pentru relatia de cuplu cand au ajuns deja in “stop cardiac”, metaforic vorbind. Daca ar veni la terapie macar dupa primul “Infarct sau AVC al relatiei”, ar fi sanse foarte mari sa isi salveze casnicia.

Pentru ca asa cum stii, dupa orice stop cardiac, te bucuri daca mai ramai in viata, fara sa te ma gandesti cu ce costuri sau cu ce consecinte.

Nadia Gorduza – Medic Psihoterapeut, Certified Gottman Couple Terapist & Trainer

Screening pentru relatia de cuplu, inainte de casatorie?

Dar cum ar fi daca, inainte de a te casatori, asa cum iti faci un screening al starii tale de sanatate fizica, ti-ai face si un screening al statusului relatiei tale de cuplu?! Astfel, ai ocazia sa depistezi din timp zonele cu risc major pentru un posibil divort, punctele tari, dar si zonele care necesita imbunatatire.

Stiai ca in momentul in care decidem sa ne casatorim, de fapt, ceea ce spunem prin acel “Da, sunt de acord sa o/sa il iau in casatorie pe…” spunem de fapt suntem de acord sa fim in dezacord pentru tot restul vietii noastre?!

Fiecare partener pe care l-am alege, vine la pachet cu un nou set de provocari, dar si cu un nou set de probleme.

Asadar, revenind la terapia pentru relatia de cuplu, in cazul in care nu am facut o consultatie premaritala, atunci la primul conflict in care am ajuns in blocaj, ar fi indicat sa cerem sfatul specialistului pentru a invata cum sa depasim momentele grele.


Dr. Nadia Gorduza este singurul Certified Gottman Couple Therapist & Trainer din Romania. Dr. Nadia Gorduza reprezinta in Romania Institutul Gottman din SUA.

Date de contact pentru Centrul ID THERAPY Bespoke Treatment Center

Telefon: +4 0751 202 272
Email: office[at]idtherapy.ro
Adresa: Strada Naum Ramniceanu, nr. 23, ap. 1, Sector 1, Bucuresti, Romania

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *