05 apr. 2017

3 motive pentru care stresul iti ruineaza viata sexuala

Sunteti mereu stresati? V-ati gandit ca stresul va poate afecta viata sexuala?

Atunci cand stresul preia controlul, mintea nu se mai concentreaza la ce are de facut, dar, in schimb, incep sa apara intrebari ca:

Unde mi-a disparut dorinta sexuala? De ce nu reusesc sa am un orgasm? De ce imi pierd concentrarea? Ce se intampla de fapt cu viata sexuala?

Viata sexuala si stresul - despre miturile care nu ajuta la nimic

Oamenii stresati prefera sa nu vorbeasca despre ce ii streseaza, dar ajung sa creada tot felul de lucruri, cum ar fi:

1.Daca stresul iti afecteaza sentimentele pentru partener, poti la fel de bine sa divortezi

2.Odata disparuta dorinta sexuala, ea nu va mai reveni

3.Daca partenerul nu va doreste din cauza stresului, inseamna ca nu va mai iubeste.

Daca va predati acestor mituri false si renuntati sa cautati ajutor, cu siguranta veti ajunge la divort. De aceea, este important sa intelegeti cum functioneaza stresul si cum va afecteaza relatia si viata sexuala si sa il gestionati impreuna cu partenerul, ca o echipa.

3 motive pentru care stresul va afecteaza viata sexuala

2 sisteme nervoase

Oamenii au doua sisteme nervoase, unul care se ocupa de accelerare, iar celalalt de franare. Acceleratorul intra in joc atunci cand avem greutati si ne ofera o doza de energie ca sa luptam cu situatia sau sa o luam la fuga.

Fizic resimtim simptome ca batai rapide ale inimii, palme transpirate si un disconfort interior. Normal, dupa ce situatia dificila trece, ar trebui sa intre in actiune frana, ca sa ne putem relaxa.

Doar ca, expusi prea mult timp si in randuri repetate la stres, frana nu mai apuca sa lucreze si corpul nostru ramane intr-o stare de accelerare, care nu ne mai permite sa ne bucuram de afectiunea partenerului. Pur si simplu nu ne putem bucura de o partida grozava de sex daca in mintea noastra ne facem 1000 de griji.

Schimbari hormonale

Daca sunteti stresat de prea multa vreme, corpul va incepe sa produca mai mult cortizol – hormonul stresului, iar productia de hormoni sexuali va scadea. Astfel, devine logic de ce viata se...

Articolul integral poate fi vizualizat doar de abonatii la newsletter.

Esti deja abonat? Introdu adresa de email in campul de mai jos pentru verificare.


Nu esti deja abonat?

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *